fidesz.hu főoldal
Hírek
Interjú
Publicisztika
Európai Unió
Mondatok
Erzsébet-program: eddig 260 ezren üdülhettek
2013. november 22., 10:38
Mintegy 260 ezer ember üdülhetett két év alatt az Erzsébet-program keretében - közölte a program szóvivője csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Nagy Anna elmondta, a 260 ezer ember közül 100 ezer gyermek volt. A gyermekek részére mintegy 60 féle tábort szerveztek. A határon túlról mintegy 2000 magyar gyermek érkezett magyarországi táborokba.
A program keretében az idén 5600 fogyatékkal élő ember üdülhetett - közölte. Nagy Anna elmondta, a zánkai táborban 900 milliós forintos felújítást végeztek, annak érdekében, hogy a gyerekeket még jobb körülmények fogadják.

A táborok és kirándulások mellett a program részeként elindították a Hunyadi-járat történelmi kirándulást, vittek középiskolásokat Brüsszelbe, az Európai Unió székhelyére, valamint több ezer gyermek kapott lehetőséget, hogy kilátogasson a Forma-1 Magyar Nagydíj szabadedzésére - közölte a Nagy Anna, hozzátéve, hogy ezek mellett vetélkedőt is szerveznek. Eddig 250 háromfős csapat regisztrált a megméretetésre - tette hozzá.

Elmondta, az idén indult a tehetségfejlesztő Talentum program, amelyben az Erzsébet-táborokban kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekek vehetnek részt. Száz gyermek került be a programba - jegyezte meg Nagy Anna.
Emlékeztetett arra, hogy az Erzsébet-program éves költségvetése hárommilliárd forint, amely az Erzsébet-utalvány forgalmazásából folyik be.

Nagy Anna elmondta azt is, hogy az Erzsébet-program keretében üdülők közül a legfiatalabb néhány napos, a legidősebb 104 éves volt. Az idén több mint 145 ezer ember részesült támogatásban üdülési szolgáltatás formájában, köztük több mint 83 ezer gyermek jutott pihenési lehetőséghez, közülük mintegy 50 ezren az Erzsébet-táborok valamelyikében.

(MTI-fidesz.hu)