fidesz.hu főoldal
Hírek
Interjú
Publicisztika
Európai Unió
Mondatok
Bajnai csökkentené a kiskeresetűek fizetését
2013. november 22., 11:49
Bajnai Gordon és az MSZP már korábban beismerte, hogy a bankadó kivezetésére, csökkentésére készülnek. Bajnai azt is beismerte, hogy ha rajtuk múlik, ez „fájni fog”. A „fájni fog program” és a bankadó kivezetésének árát újra a kiskeresetű családokkal, a munkavállalókkal fizettetnék meg, ugyanúgy, ahogy tették azt kormányzásuk alatt is – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

A szóvivő szerint kijelenthető, hogy „Bajnai Gordon adóemelést akar, mert Európa második legalacsonyabb, 16 százalékos adókulcsa helyett 40 százalékos adókulcsot akar bevezetni”. Azt is kijelenthetjük, hogy Bajnai Gordon a családi adókedvezményt is eltörölné, a kiskeresetű munkavállalókkal fizettetné meg a bankadó csökkentésének árát. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók elsöprő többségének csökkenne a fizetése, és veszélybe kerülne a kiskeresetűek adókedvezménye is – fogalmazott Zsigó Róbert.

A kormánypárti politikus elmondása szerint Bajnai Gordon csökkentené a minimálbéresek és a minimálbér feletti kiskeresetű családok fizetését is. Így akarja pótolni Bajnai Gordon a bankadó csökkentésével kieső bevételeket – mutatott rá Zsigó Róbert.

A nagyobbik kormánypárt szóvivőjének megfogalmazása szerint „Bajnai Gordon és a kiskeresetűeket veszélyeztető fájni fog program spekulatív pénzügyi körök, illetve bankárok támogatására is számíthat, legalábbis ezt erősíti meg az a hír, hogy egy hazai bankvezér Bajnai Gordon pártalapítványának anyagi támogatására szólította fel a banki alkalmazottakat”. Bajnai Gordon tehát ma sem a kiskeretűek, hanem a bankok oldalán áll. Azoknak a bankoknak az oldalán, akik még most is csak a saját érdekeiket, a saját zsebüket nézik – szögezte le Zsigó Róbert.

A szóvivő azt előző gondolat kapcsán emlékeztetett rá, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tizenegy bankot büntetett meg azért, mert - mint fogalmazott - „ahelyett, hogy segítették volna bajba jutott devizahiteles ügyfeleiknek a végtörlesztésben, akadályozták őket abban, hogy kimásszanak a devizacsapdából”. Bajnai Gordon ezeknek a bankoknak, ezeknek a bankároknak az oldalán áll – húzta alá Zsigó Róbert.

Fontos a megfelelő infrastrukturális háttér

Van ma Magyarországon elegendő óvodai férőhely, csak nem megfelelő földrajzi elosztásban, tehát nem ott van üres férőhely, ahová egyébként óvodás gyereket iratnának be - válaszolta újságírói kérdésre Zsigó Róbert, aki azt mondta, amellett, hogy továbbra is támogatják a gyermekek három éves kortól való kötelező óvodáztatását, fontosnak tartják a gyermekek szociális fejlődésének szempontjából, hogy a megfelelő infrastrukturális háttere is meglegyen ennek a döntésnek. A szándék az, hogy ez a program 2015 szeptemberétől elinduljon – mondta a szóvivő.

Arról is beszélt, erről a kérdésről várhatóan november végén fog dönteni a parlament.

(fidesz.hu)