Az agrárkormányzat tárgyalási pozíciója és mögöttes érdekek
2008. október 29., 14:20
A FIDESZ-KDNP Frakciószövetség Mezőgazdasági Kabinetjének véleménye a KAP (Közös Agrápolitika)állapotfelméréssel kapcsolatos magyar kormányzati álláspontról.

A magyar agrárkormányzat a KAP állapotfelméréssel kapcsolatban kialakította álláspontját, és azt október elején a földművelési miniszter a Parlamentnek benyújtotta. A magyar kormányzati tárgyalási pozíció fontos elemei a magyar gazdatársadalom és vidék túlnyomó többségének érdekeivel ellentétesek. Ezek az álláspontelemek világosan mutatják, hogy a magyar kormány a legnagyobb birtokokat kezükben tartó tőkés társaságok érdekeit képviseli a tárgyalásokon. Abszurd tehát az a helyzet, hogy az EU Bizottság ezeket érintő javaslatai jobban szolgálják a magyar agrárium és vidék érdekeit, mint a magyar kormány ezekkel szembehelyezkedő álláspontja. Hihetetlennek tűnhet, de mégis azt kell mondanunk, hogy nemzeti érdekinket leginkább saját kormányunkkal szemben kell megvédenünk.

A teljes elemzés megtalálható a kapcsolódó anyagoknál.

(fidesz.hu)