ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Külön intézkedések a fogyatékkal élők védelmében

A Hallássérültek Világnapja alkalmából a Fidesz köszönti a siket és nagyothalló honfitársainkat. Az új Alaptörvényében rögzítettük, hogy Magyarország külön intézkedésekkel védi a fogyatékkal élőket, az elmúlt három évben teljesítettük ezt a vállalást és továbbra sem  hagyunk senkit sem az út szélén.
Létrehozva: 2013. szeptember 29., 12:28 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 29., 12:29
nyomtat küld

A fogyatékkal élők, köztük a hallássérültek  boldogulását és életkörülményeik javulását a kormány pénzügyi támogatásokkal, foglalkoztatási programokkal, intézményeik és szolgáltatásaik fejlesztésével igyekszik javítani. Az egyik első kormánydöntés volt a szocialista kormányok által befagyasztott támogatások kifizetése a fogyatékkal élőkkel foglalkozó szakmai szervezeteknek, köztük a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének. A Siketvakok Országos Szövetsége  működését 59 millió forinttal, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének működését pedig 454 millió forinttal segítette eddig a kormány megalakulása óta.

Fidesz-kormány rendezte  a Gyurcsány-Bajnai kormány  szégyenletes adósságát és kifizette a 2010 előtt siketolimpián és egyéb sportversenyeken érmes helyezést elért siket sportolók és edzőik számára  az addig ki nem fizetett jutalmakat is. A jelenlegi kormány biztosítja a hallássérült és siketvak személyek számára az ingyenesen igénybe vehető jelnyelvi tolmácsszolgáltatást. Az országos, egységes színvonalú szolgáltatást biztosító hálózat fejlesztésére az elmúlt három évben  1,3 milliárd forintot fordítottunk. A siketek és nagyothallók akadálymentesített ügyintézése érdekében további 540 millió forintot fordítunk a jelnyelvi tolmácsszolgálatok informatikai fejlesztésére,  két éven belül elérhetővé válik a videó alapú jelnyelvi szolgáltatás, amely lehetővé teszi a számítógépen és okostelefonon történő ügyintézést is.

A hallássérült személyek foglalkoztatását több kormányzati program segíti. Eddig már harmincezer megváltozott munkaképességű embernek, köztük több ezer hallássérültnek tudtunk munkát adni. Ezen felül tízezer megváltozott munkaképességű, köztük hallássérült ember számára indulnak képzési és foglalkoztatási programok 12 milliárd forintos keretösszegből. 2011-től nemcsak a súlyosan mozgáskorlátozott, hanem a látás- és hallássérültek számára is elérhetővé vált az emelt összegű gépkocsi vásárlási kedvezmény, idén pedig emelkedett a fogyatékkal élők pénzügyi támogatása is. Az új médiatörvény megalkotásakor is kiemelt figyelmet fordítottunk a siketekre és nagyothallókra, ezáltal mára az információáramlás és a szórakozás  is elérhetőbb lett számukra,  mert több a feliratozott, illetve jelnyelvi tolmácsolással  készült műsor.

(Fidesz Sajtóiroda)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések