ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Berkecz Mária: Mindhárom esetben győztem a bíróságon

Idegileg is rendkívül megviselt az ellenem folyó bírósági eljárás. Szeretném minél előbb elfelejteni az egész történetet - mondta interjújában a a Millenáris Kht. egykori vezetője.
Létrehozva: 2007. december 11., 05:58 | Utoljára frissítve: 2007. december 11., 08:23
nyomtat küld

- Mikor mentették fel a vádak alól?

- Tavaly márciusban a Pesti Kerületi Bíróság bűncselekmény hiányában felmentett a hűtlen kezelés vádja alól, hangsúlyozni szeretném, hogy nem bizonyítékok hiányában szüntették meg az eljárást. Az egész procedúra négy évig tartott, ez idő alatt három eljárás indult ellenem. Az elsőt Keller László egykori közpénzügyi államtitkár kezdeményezte, a másik kettőben az utódom, Mizsei Zsuzsanna tett büntetőfeljelentést gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt. Ezt a gyanút, Mizsei megrendelésére, az akkor Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Perfect Audit által ötmillió forintért készített nyolcvanoldalas anyag vélekedéseire alapozta az utódom. A rendőrség által alkalmazott igazságügyi könyvszakértő helyszíni vizsgálata minden rosszindulatú feltételezést cáfolt már a nyomozati szakban: az audit tehát közel sem volt perfekt. Mindhárom esetben győztem a bíróságon.

- Melyik üggyel kezdődött a kálváriája?
- A munkaügyi per volt az első a sorban. Közös megegyezéssel szüntette meg az Orbán-kormány a munkaviszonyomat, a köztünk létrejött szerződéssel és a vonatkozó törvényi előírásokkal összhangban, ezért végkielégítést kaptam, ennek összegét sokallta Keller László. A karórákat egyébként ajándékba adtuk korábban, a Miniszterelnöki Hivatal által lefolytatott közbeszerzési eljáráson győztes pályázati anyagban előírtaknak megfelelően, a látogatói létszám emelése érdekében. Egyébként a piaci ár feléért szereztük be az órát, és kiválóan betöltötte reklámhordozói szerepét, a látogatói létszám, minden rekordot megdöntve, meghaladta az egymilliót.

- Politikai indíttatást sejt az ügy hátterében?
- A rendőrség gyakorlatilag már a nyomozati szakaszban cáfolta az ellenem felhozott vádakat. A helyszínen tartott vizsgálat azt is kiderítette, hogy még a számviteli fegyelmet sem sértettem meg, ennek ellenére mégis bepereltek. Nem volt egyszerű megélni az elmúlt négy év történéseit. Senki nem mert alkalmazni, súlyos nehézségeim voltak, és hatalmas nyomás nehezedett rám. Sokáig orvosi kezelés alatt is álltam.

- Nem gondolt arra, hogy kártérítést követeljen?

- Természetesen megfordult a fejemben, de több ügyvéddel is konzultáltam, és egyikük sem kecsegtetett sok sikerrel, noha a jogi alapot nem vitatták. Tény, hogy a négy év alatt elmaradt jövedelmem jól kifejezhető számokban. Idegileg is rendkívül megviselt az ellenem folyó bírósági eljárás. Szeretném minél előbb elfelejteni az egész történetet.

(Magyar Hírlap)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések