ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Páva Zsolt beszédének szó szerinti leirata

Létrehozva: 2009. április 3., 12:02
nyomtat küld

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Meghívottak!
Kedves Megjelentek!

A mai program házigazdájaként köszöntök mindenkit sok szeretettel ebben a szép, patinás teremben, ma európai uniós választásra készülve egy olyan állomásra érkeztünk, amikor a Fidesznek az uniós programjáról lesz szó, és erről lesz egy körülbelül másfél órás program, ami előttünk áll.
Elsőként nagy szeretettel, nagy örömmel köszöntöm a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökét, Orbán Viktor Urat körünkben.

Köszönjük, hogy megtisztelte ezt a rendezvényt a mai napon. Engedjék meg, hogy néhány bevezető gondolattal felkonferáljam ezt a mai eseményt. Ugye unióról beszélünk, Európáról beszélünk, Európai Unióról beszélünk, és sokszor felmerül a kérdés mindannyiunkban, mindenkinek szubjektív módon természetesen, hogy mit is értünk Európa alatt. Európa mindenkiben mást jelent, bennem azt jelenti, hogy Európa az a kontinens, ahol egy régi birodalom, a római birodalom, Róma jog érvényesül, Én, mint jogász ezt talán büszkén és elfogultan mondhatom. Európa az, ahol a keresztény kultúra érvényesül, és a keresztény kultúra és vallás hatása egyértelműen látszik, Európa az, ahol a polgári szabadságeszmények elsőként a világon meg tudtak valósulni. Ha ezt a gondolatmenetet lefordítjuk saját szűkebb pátriánkra, Pécs városára, azt látjuk, hogy Pécs ugyebár része volt a régi római birodalomnak, egy fontos városa volt, Sopianae néven, tehát itt már a római korban is volt élet, nem is akármilyen. A kereszténységről ugye nagyon sokat nem kell szólnunk, hiszen itt a korai keresztény emlékeken át az első püspökségek egyike éppen ebben az évben ünnepeljük ezeréves évfordulóját, tehát ezek is itt voltak jelen annak idején, hosszú idő óta és folyamatosan, és a polgári szabadságeszményeknek is Pécs fontos helyszíne volt polgári városként a XVIII. századtól már fontos szerepet játszott Magyarország életében. Célunk tehát az, hogy ezeket az emlékeket tovább vigyük Pécs esetében, és az is, hogy természetesen a jövőre nézve minél többet átmentsünk ezen értékekből, a mi életünkben itt Pécs városában, ahol sajnos el kell mondani, hogy nem minden megy úgy, ahogyan szeretnénk, dacára annak, hogy ez a város lesz az Európai Kulturális Főváros egy év múlva. Ehhez képest még részes lemaradások láthatók és tapasztalhatók, igyekszünk azon, hogyha a helyzet úgy hozza, minél gyorsabban és hatékonyabban tudjunk fordítani. Fontosnak tartom megemlíteni, bár nem szorosan függ össze a konferencia témájával a regionális kapcsolatokat, hiszen Pécs ezer szállal kötődik Horvátország felé, a déli irány felé, Balkán felé, ahol ugyebár tudjuk azt, hogy hamarosan szintén változások lesznek, Horvátország uniós tagállamként fontos szerepet játszhat abban, hogy ez a térség, közösen az ő elmaradott térségeikkel együtt fellendüléshez tudjon kerülni közelebb, és ez elindulhasson. Fontos arról is beszélnünk, hogy olyan országok, amelyek egyébként nagy szimpátiával viseltetnek Magyarország iránt, mint például Bosznia-Hercegovina, és bekapcsolódjanak ezen uniós és regionális vérkeringésbe.

Én remélem, hogy ezen a mai rövid kétórás együttléten, előadássorozaton mindenki hall olyan dolgokat, amelyek fontosak számára. Annál is inkább, mert ezen vitasorozatnak mindegyik állomása Budapesten kerül majd megrendezésre, Pécs az egyetlen helyszín, amikor vidéki állomásként vidéki város kerül egy ilyenfajta programként a házigazdai minőségbe.

Kívánok kellemes tanácskozást, jó hangulatot Önöknek, és elsőként, első hozzászóló, első előadó vendégünk Dr. Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke.

Átadom a szót az Elnök Úrnak.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések