ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Jó arány

Úgy tűnik, addig nincs vége a korlátoltság korának hazánkban, amíg még megszólal honvédelmi ügyekben Szekeres Imre miniszter. A hamarosan leköszönő tárcavezető legutóbb például a Hír TV riporterének válaszolva jó aránynak nevezte, hogy a Magyar Honvédség 26500 fős szervezetéből "csak" hét embert gyanúsítottak meg bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, vagyis maffia-bűncselekménnyel.
Létrehozva: 2010. május 11., 08:23
nyomtat küld

Arra persze esélyünk sincs, hogy megértsük, pontosan miért tartja jó aránynak ezt a szocialista honatya, hiszen Jászapáti harmadik legnépszerűbb politikusa nem szívesen beszél az általa vezetett Honvédelmi Minisztériumnál (HM) kialakult gengszterszervezetről. Még mielőtt valaki rágalmazással vádolná lapunkat, ismét meg kell jegyeznünk, hogy nem mi adtuk ezt a bandanevet a szaktárca legnagyobb vállalatának, a HM EI Zrt.-nek. A társaságot maga a katonai ügyészség szóvivője nevezte így, akinek emiatt azonnal le kellett mondania a posztjáról. A vádhatóság képviselőjének szavait azonban azóta katonai ügyészség igazolta, hiszen rács mögé került a HM EI Zrt. vezérigazgatója is, őrizetbe vették, akár a minisztérium második legnagyobb társasága, a HM Currus Zrt. volt vezetőjét. Letartóztatták a honvédelmi tárca társaságait felügyelő védelemgazdasági főosztály két volt első emberét, és helyettesüket, a HM nagy értékű beszerzéseiért felelős HM Logisztikai és Fejlesztési Ügynökségének egyik igazgatóját, és a Szekeres közvetlen felügyelete alatt álló Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát is. Arról egyelőre csak keveset tudni, hogy mennyi közpénz tűnt el az említett személyek révén a honvédelemre szánt állami forrásokból. Azt viszont az eddigi vallomások alapján sejteni lehet, hogy akár százmilliók is kifolyhattak ezeken a réseken a HM költségvetéséből.

A levitézlett miniszter pedig a jó arányok emlegetésével ismét azokat sározza be, akiknek a világon semmi közük sincs e pénzek ellopásához. A honvédség egész állományához mér, becstelenül. Korrupciós fertőbe keveredett minisztériumi vezetőket hasonlít össze olyan kiskatonákkal, akiknek még akkor is lelkiismeret-furdalásuk támad, ha hazaviszik az elhasznált bakancsukat. Alávaló karriertábornokokat és gátlástalan bűnözőket vesz egy kalap alá olyan tisztekkel és tiszthelyettesekkel, akik az életüket teszik kockára az afganisztáni pokolban, hogy a töredékét keressék meg az említett szélhámosok által elzabrált összegeknek.

Rózsadombi szolgálati lakásokban, többszintes villákban, udvarházakban és panziókban feszítő tolvajokat vet össze a mindennapi védelmi feladatokat ellátó talpasokkal, akiknek az utóbbi időkben még nőtlen szállót sem tudnak felajánlani, miközben az árvizeknél évek óta cipelik a homokzsákokat. Banditákat tart egyenrangúnak olyan honvéd tábornokokkal, akiket harci tapasztalataik, okleveleik és nemzetközi elismeréseik ellenére sem tart meg a honvédség, miközben Szekeres miniszteri kabinetjének "Gizikéje" a hírek szerint civil létére is katonai rangot kaphat több pártszolga társaságában a közelgő honvédelem napja alkalmából.

Orbán Viktor leendő miniszterelnök nem véletlenül nevezte az általa honvédelmi miniszternek felkért Hende Csaba egyik legfontosabb feladatának, hogy húzza ki a HM-et és a honvédséget a bűnügyi krónikák lapjairól. A feladat nem könnyű, de nem lehetetlen, csak a Szekeres-féléknek kellene már végre elhallgatniuk. Ahhoz azonban először fel kellene nőni Abraham Lincoln nagyságához, aki az egyik legismertebb mondása szerint úgy tartotta, jobb csendben maradni, és hagyni, hogy azt gondolják, buták vagyunk; mint megszólalni, és minden kétséget eloszlatni efelől.

(Haraszti Gyula, Magyar Nemzet)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések