ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Hivatalos dolgok

Lendvai Ildikó szavára mindig oda kell figyelni. És oda is figyel az egész társadalom. Ha akar, ha nem. Van valamilyen fonetikai szempontból meghatározhatatlan, irritáló falc a hangjában, amitől egyszerűen nem lehet nem meghallani a mélyen tisztelt politikus asszony szavait. Ez ugyan egy fizikai jelenség, ám megvan a maga metaforikus dimenziója is: a köznyelv összefoglalóan rikácsolásnak nevezi.
Létrehozva: 2010. május 25., 10:13
nyomtat küld

Most éppen arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy bosszúállás folyik az országban. Mert Szabó Zoltán MSZP-s képviselőt rögtön elővette a hatóság, amint lejárt a képviselői mandátuma, s meggyanúsította az úgynevezett Hunvald-ügyben. Érdekes, de Szabónak is csak az ügyészi gyorsaság fáj. Az eljárás jogi indokai­val nem tud, de nincs is mit kezdeni. Az országgyűlési képviselő kapott egy ingyenmobilt a Hunvald vezette MSZP-s erzsébetvárosi önkormányzattól. Szabó képviselő szerint semmi kivetnivaló sincs ebben, egy önkormányzat így segítette saját országgyűlési képviselőjét. Ennyi.

Hogy mindez közpénzen, azaz az erzsébeti adófizetők pénzén történt, senkit sem érdekelt. Legalábbis az MSZP köreiben nem. Nyilván nem Szabó Zoltán az egyetlen a szocialista politikusok között, akiknek a tudatában teljesen természetessé és elfogadottá vált az előjogok intézménye. Ha már itt tartunk, ő volt az egyik olyan politikus, aki nem fújta meg a szondát egy közúti ellenőrzéskor 2005 augusz­tusában. A jogra, pontosabban saját mentelmi jogára hivatkozott mint országgyűlési képviselő.

Logikai értelemben korábban is értette a magyar közvélemény, hogy az MSZP számára egyetlen célja volt az idei országgyűlési választásoknak: a minél több mentelmi jog. Ezt a szándékot csomagolták be aztán a legkülönfélébb frázisokba, főként a sikeres válságkezelés kampányszólamába. Nyilván nem Szabó Zoltán ügye a legnagyobb skandalum, amely az MSZP kormányzásával kapcsolatosan felszínre került. Hagyó "játékai" például sokkal testesebbek. Még akkor is, ha a Főtáv most mindent cáfol, és teljes jogi letámadással fenyegeti a Hír Tv műsorát, a Célpontot. Mindezeknél izgalmasabb azonban, hogy lassú, de szisztematikus munkával felépült egy olyan, nemcsak a morális értékskálának, de a törvényeknek is fittyet hányó konstrukció, amely a baloldali elit fontos jövedelemforrása lett. Jól bejáratott gépezetről van szó, lásd például az újbudai szocialisták friss botrányát, de néhány filozofikusabb hajlamú MSZP-s gondolkodó már spirituális magasságokba emelte az egészet: a törvényenfelüliség természetes jussa a baloldali kormányzásnak. Egyfajta első éjszaka.

Jó néhány éve szóba került a sajtóban a politikai baloldal és az alvilág egyre szorosabbá váló kapcsolata. Érdekes, de maguk a bűnözők tiltakoztak leginkább a feltételezések ellen, mondván, ilyen mélyre azért mégsem süllyednek. De nem is kell itt kapcsolat. Minden alvilági hatás nélkül is kriminalizálódott a baloldali kormányzás Magyarországon.

Bosszú? Dehogy. Abban sok az indulat, az érzelmi felhang, s azt megkapta az MSZP a választásokon. Most a hivatalos dolgok következnek.

(Sinkovics Ferenc, Magyar Hírlap)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések