ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Gőzerővel

A Fidesz-KDNP pártszövetség lehengerlő győzelme után megállíthatatlannak tűnik az az orbáni akarat, amelynek célja a romba döntött ország talpra állítása. Nincs száz nap, két hét türelmi idő - maguknak nem adnak türelmet -, mert még az új kormány eskütétele előtt nekiláttak A nemzeti együttműködés programjának megvalósításához.
Létrehozva: 2010. május 26., 08:47
nyomtat küld

Tudják, hogy bár a választási csatában győztek, de a háborút még nem nyerték meg: az emberek támogatását, szimpátiáját, készségüket az együttműködésre éveken át meg kell őrizniük. A parlamentnek, a politikának, a politikusoknak vissza kell szerezniük a tekintélyüket, társadalmi elismertségüket, a politikai morált, a becsületet. Az elmúlt nyolc év szocialista-szabaddemokrata kormányzása, fővárosi vezetése nemcsak ezermilliárdokkal károsította meg az országot, hanem hiteltelenné tette a képviselői, politikusi tevékenységet, amikor az emberek azt látták, hogy a balliberális elit és holdudvara gátlástalanul kivihette a lopott, korrupcióval szerzett vagyont az adóparadicsomokba, vagy a törvényeknek fittyet hányva kereskedhet, vállalkozhat, gyarapodhat, építkezhet. Ezeknek a törvénytelenségeknek az eltussolásában, a valódi gondok eltakarásában segédkezet adott a hatalomnak a tőlük mindig bőségesen hasznot húzó balliberális média és az MSZP-SZDSZ-szel összekacsintó értelmiség egy része. Magyarán, bűntársak voltak. Bűntársak voltak az emberek félre- és megvezetésében, abban, hogy az őszödi hazugságbeszédet a korszak legőszintébb beismerő vallomásának festették át, sőt egyenesen erkölcsi hőstettnek állították be. De ez nem volt elég, mert a hatalomban maradáshoz a további politikusi hazudozásokat, ígérgetéseket is a szükségszerűség kategóriájába sorolták. Már a gazdasági csőd felé száguldottunk, mégis a feje tetejére állították a valóságot. Mást mondtak, mint amit az emberek láttak, tapasztaltak. A komcsi teória szerint a hazugság erkölcsös, a hazug Gyurcsányéknak, Lendvaiéknak minden megbocsátható.

Ez ellen lázadtak fel a szavazófülkékben az emberek. Ebből és belőlük, a csaló, tolvaj, hazug politikusokból lett elegük örökre. Igen, ahogyan Orbán Viktor mondta, ez forradalom volt, méghozzá vértelen. Amire Antall József utalt - "Tetszettek volna forradalmat csinálni!" -, az most megtörtént. Alkotmányos forradalom zajlott le a szavazófülkékben, a lelkekben, a fejekben. Büszke lehet arra a magyar nép többsége, hogy képes volt olyan fordulatot véghezvinni, amely esélyt ad a valódi rendszerváltásra. Nem véletlenül hörögtek a liberális közírók, hogy ez nem volt valódi forradalom, mert nem folyt vér. Miért, folyt vér az 1789-es nagy francia forradalom kezdetén vagy 1848. március 15-én? Később az ellenforradalmak vezettek fegyveres harchoz, amikor meg kellett védeni a forradalmat. De ez nem hagyja nyugodni az ellendrukkereket, Magyarország hivatásos rosszakaróit.

Valójában "a kétharmados többség ura - írta Debreczeni József, az úgynevezett közíró - megtagadta a demokratikus rendszerváltást, s meghirdette egy antidemokratikus rendszer programját". Ez az. Folytatódik a baloldal hazugságstratégiája, a többségi választói akarat semmibevétele, mivel egy olyan tükröt szeretnének elénk tartani, amelynek még véletlenül sincs köze a valósághoz, az igazsághoz. Persze egy másik, szintén baloldalon álló író, Szilágyi Ákos nem vesztette el a realitásérzékét, mert szerinte a történelem csattanós választ adott, nemcsak azzal, hogy forradalom zajlott a szavazófülkékben, s ezzel a régi rendszer halott lett, s "halva találták a választások első fordulójának éjszakáján". Hanem azzal is, hogy "a választók adták meg neki a kegyelemdöfést. Bár lehet, hogy ő vetett véget ezen módon nyomorú életének".

A kétharmad tehát kötelez és jogot ad. A közjó érdekében végzett munkát ismét méltó rangjára kell emelni. Éppen ezért a gőzhenger alaposságával, gyorsaságával kell létrehozni az új magyar alkotmányt, amely az egész nemzet alkotmánya kell hogy legyen, elhajítva az 1949-es sztálini-rákosista alkotmányt. Van miből merítenünk Szent Istvántól kezdve az Aranybullán át az 1848-49-es törvényekig, az 1956-os forradalom és szabadságharc szellemiségének felhasználásával, akár a rendszerváltás hasznos alaptörvényeinek beemelésével. Igen, a kétharmad kötelez. Az országot ezermilliárdokkal megkárosítóknak felelniük kell a törvény előtt, de ugyanakkor építkeznünk kell, rendbe kell tenni dolgainkat a közrend helyreállításával, a családok megerősítésével, a hazai vállalkozások helyzetbe hozásával, az egészségügy fejlesztésével és számtalan olyan intézkedéssel, ami ott van a jobboldal kormányprogramjában.

A többség, de még azok is, akik nem a polgári oldalt választották, drukkolnak a sikerért. Hiszen ez mindannyiunk sikere lesz. Ideje befejezni a rendszerváltást. Itt az idő. Legyünk erős és boldog Magyarország. Ennyi szenvedés, megaláztatás után népünk végre megérdemli.

(Stefka István, Magyar Hírlap)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések