ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Néma cinkosok

Mészárlás történt a honvédségnél - jelentette ki tegnap Iváncsik Imre szocialista képviselő egy sajtótájékoztatón. Pedig nem valamelyik alakulatunkra rontottak rá terroristák, és még csak nem is az afganisztáni magyar táborban zajlott le tálib rajtaütés, hanem csupán annyi történt, hogy az új honvédelmi miniszter kinevezte a honvédség általa megfelelőnek és becsületesnek tartott új vezetőit.
Létrehozva: 2010. június 3., 02:25
nyomtat küld

Iváncsik aggodalma természetesen nem véletlen, még ha éppoly alaptalan is. Talán még sokan emlékeznek arra, hogy Iváncsik Imre politikai államtitkára lehetett Juhász Ferencnek, a Medgyessy-kabinet honvédelmi miniszterének, aki műveletlensége mellett leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy alig egy évvel a kinevezése után mesés palotát vásárolt Budán. A XII. kerületi luxusvillát egy olyan cég újíttatta fel, amely százmilliókat kaszált a Juhász által irányított minisztériumtól laktanya-üzemeltetés címén. Az ügyről tudott a honvéd vezérkarban mindenki, és nyilván tisztában voltak ezzel a katonai elhárítás emberei is, Juhásznak azonban mégis sikerült kimosnia magát a botrányból, mentőövet dobtak számára néma cinkosai. A honvédség vezetői tisztában lehettek azzal is, hogy Iváncsik államtitkársága idején, a politikus választási körzetéből, Szolnokról szemeltek ki egy csalásért és okirat-hamisításért elítélt vállalkozót arra a szerepre, hogy vásároljon többszörös áron katonai szállító repülőgépet egy ciprusi offshore cégen keresztül a honvédség számára. A vezérkari főtisztek, a felderítők és az elhárítók azonban ezt is tűrték, és lakatot tettek a szájukra.

Aztán emlékezzünk csak vissza arra a szocialista fémkereskedőre is, aki nemrég szabadult ki a börtönből. A rendőrök jelenleg is a telephelyein razziáznak, mert képtelen volt eltüntetni a honvédségtől megvásárolt, kiszuperált lőszerek alkatrészeit. Iváncsik Imre honvédelmi államtitkár, a honvéd vezérkar és a titkosszolgák finomra kenegetett ujjai közül azonban nyilván a feledés fiókjába csúszhattak azok a dokumentumok, amelyek arról szóltak, hogy milliárdokért kap megbízást a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában lévő Currus Zrt.-től a Szabolcsban számlagyárat működtető Kabai Károly szocialista polgármesterjelölt lőszerek megsemmisítésére, miközben családi vállalkozása révén ócskavasként vásárolhatja fel a honvédség nagy értékű harci járműveit. Egy közvetítő társaság révén Kabaiék Szekeres minisztersége idején is megkaphatták a vaskos megbízásokat. Aztán persze Szekeres is villát épített. Mivel Budapesten már volt neki egy, a tihanyi hegy tetejére húzatta fel a panorámás nyaralót. Eközben a tárcájánál már intézményesedett formában folyt a Juhász minisztersége idején bebetonozott hivatali vesztegetés. A honvéd vezérkarról csak nehezen elképzelhető, hogy az általuk kinevezett tábornokok a tudomásuk nélkül lopták az állam pénzét. Ha viszont így volt, akkor emiatt kell sürgősen távozniuk. Nem is beszélve Szilvásy Istvánról, akit azért kellett kinevezni az Állami Egészségügyi Központ élére, mert a fivére Gyurcsány bizalmasa, a nagy hatalmú Szilvásy György titokminiszter volt.

A sort szinte a végtelenségig folytathatnánk, de a labdarúgás nyelvén szólva, ilyen teljesítmény után csak azt kellene mondanunk: ennyit tudott a csapat. A jó szakvezető pedig nem kezd újabb tréninget alibiző, bundázó vesztesekkel, hanem azt teszi, amit tennie kell. Keres a harcmezőre újabb, megbízható hátvédeket.

(Haraszti Gyula, Magyar Nemzet)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések