ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Új növekedési pályára kell állítani Veszprémet

Nem okozott konfliktust, hogy Veszprémben nem a jelenlegi polgármestert jelölte újra a Fidesz helyi szervezete, hanem az ugyancsak fideszes Porga Gyula alpolgármestert - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz veszprémi elnöke Veszprémben sajtótájékoztatón csütörtökön.
Létrehozva: 2010. június 17., 20:09
nyomtat küld

A politikus - aki egyúttal közigazgatási és igazságügyi miniszter - elmondta, hogy csütörtökön beszélt Debreczenyi János polgármesterrel, aki azt közölte vele, hogy nem kíván függetlenként elindulni az őszi önkormányzati választásokon. Navracsics elmondta: nem érhette váratlanul a polgármestert, hogy nem őt jelölik újra, ugyanis a Fidesz városi elnökségének ülése előtt már jelezte neki.

Navracsics szerint közel féléves "interjúzás", tájékozódás előzte meg a jelölést, tájékozódtak a Fidesz-tagság körében és a város közvéleményét is "szondázták". Mint mondta: volt fejlődés az elmúlt négy évben és sok szempontból konszolidálódott a város gazdálkodása, mégis úgy látják, hogy új növekedési pályára kell állítani Veszprémet és hozzá nagyobb dinamizmusra van szükség a vezetésben.

Veszprém - miközben jól teljesít a dunántúli városok között - számos kihasználatlan lehetőséggel rendelkezik még, s a kitörési pontjai főleg a kultúra, az oktatás és a turizmus területén biztatóak - tette hozzá a Fidesz helyi elnöke, megjegyezve: ezekkel a lehetőségekkel eddig vagy nem élt a város, vagy csak korlátozottan. Porga Gyula rendelkezik azzal a dinamizmussal, amely Veszprém további fejlődése számára szükséges - hangsúlyozta Navracsics, aki tájékoztatott arról is, hogy jelöltjüket támogatja a KDNP veszprémi szervezete is.

Porga Gyula bemutatkozásul elmondta, hogy 1993 óta Fidesz-tag, 42 éves, nős, három gyermeke van, s 2006. óta Veszprém alpolgármestere. Sikerként könyvelte el, hogy a négy éve még "háborgó" házi orvosokkal sikerült kompromisszumra jutni Veszprémben, továbbá szociális kérdésekben, a kultúrát és a turizmust illetően is komoly eredményeket tudtak elérni.

(mno.hu, MTI)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések