ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kolovics János interjú

Szigetvárra sikeres jövő várhat
Létrehozva: 2010. augusztus 30., 14:16 | Utoljára frissítve: 2010. augusztus 30., 14:56
nyomtat küld

- Úgy hiszem, a szigetváriak megérdemelnék a sikert, megérdemelnék azt, hogy végre egy sikeres, fejlődő városban élhessenek, amely biztonságos, kiszámítható jövőt nyújt minden itt élőnek, biztosítva a tisztes gyarapodás és a nyugodt hétköznapok lehetőségét - mondja Kolovics János, s város fideszes polgármester-jelöltje.

Szigetvár hosszú évekkel ezelőtt sikeres, példákat adó közösség volt. Az itt élők tehetsége, szorgalma ma sem kevesebb, a baj tehát nem a szigetváriakban van, hanem azokban, akik eddig vezették ezt a várost! Polgármesternek lenni számomra szolgálatot jelent. Különösen igaz ez Szigetváron. Szolgálni a városban élőket, ápolni hagyományainkat, kezdeményezője lenni a fejlődésnek, óvó kézzel vigyázni a gyermekekre és az idősekre, gondozni a környezetet.

Hogyan képzeli el ezt a munkát a gyakorlatban?

A szigetváriak bizalma nagy érték, amelyet tisztelni kell. Ezért is sajnálom, hogy az elmúlt években mások visszaéltek ezzel a bizalommal, amelyet saját politikai, gazdasági céljaik kiszolgálására használtak fel, és nem a szigetváriak boldogulására és a város gyarapítására. Szeretném visszaadni a jövőbe vetett hitet minden szigetvárinak, szeretném, ha újra büszkék lehetnének városukra, ha újra sikeresnek érezhetnék magukat. Úgy gondolom, hogy Szigetvár csak akkor lehet újra sikeres és büszke város, ha meghallgatjuk azt, amit az itt élők mondanak. Tudom, hogy együtt sikeresek lehetünk.

Ezek szerint a szigetvériakkal való együttgondolkodás, munkálkodás a megoldás?

Igen. Hiszek a szigetváriak éleslátásában, ezért kíváncsi vagyok azoknak a véleményére, akik városunk meghatározó gazdasági, kulturális és közéleti szereplői, egyúttal érdekel minden egyes szigetvári polgár véleménye is. Szeretném tudni, ők miként látják a város jelenlegi és jövőbeli helyzetét. Most a legfontosabb ez a város, a szigetváriak. Ezért róluk és velük kell gondolkodni a holnapról. Bízni kell bennük, a tehetségükben, a szorgalmukban. Én ebben, a szigetvári polgárokkal való összefogásában hiszek elsősorban.

Szigetvárral kapcslatban az elmúlt időszakban a politikai botrányokról, pénzügyi gondokról, csődhelyzetről és privatizációs kísérletekről lehetett hallani a médiában. Valóban ekkora a baj?

A helyzet sajnos valóban elkeserítő! Éppen ezért sem nekem, sem Szigetvárnak nincs elvesztegetni való ideje. Nem tudok és nem is szeretnék az MSZP belháborújával, a kiugrott képviselőkkel, a belső pozícióharcokkal foglalkozni. A város ügyei fontosabbak, mint a szocialisták, vagy azok, akik csak saját maguk miatt aggódnak. Éppen elég bajt okoztak az elmúlt években. A jövőnek végre nem az MSZP-ről, nem a magánérdekekről, hanem a szigetváriakról kell szólnia!

Miért gondolja azt, hogy Szigetvár előtt sikeres jövő állhat? Hiszen a jelek egyelőre egyátalán nem ezt mutatják.

Bízom Szigetvárban és az itt élőkben. Hiszem, hogy új javaslatok, új elképzelések egészítik majd ki az eddigieket, és ezzel példát is adunk az ország más városainak. Tudom, hogy együtt meg tudjuk változtatni a várost, el tudjuk indítani azon az úton, amelyen már régen el kellett volna indulnia! A szigetváriak véleménye alapján állítom össze azt a programot is, amely a legfontosabb teendőket tartalmazza. Én ennek képviseletére és végrehajtására vállalkozom! Van kiút a válságból, csak megfelelő akarat, elhatározás és a szigetváriakkal való együttműködés kell hozzá!

Kolovics János

 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések