ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Dr. Cser-Palkovics András interjúja

Dr. Cser-Palkovics András neve azok számára is ismerős lehet, akik nem követik Szent István városának közéletét napi szinten. A Fidesz székesfehérvári polgármesterjelöltje korábban nyolc éven át volt a Fidelitas országos alelnöke, 2006-ban parlamenti képviselővé választották, majd a Fidesz elnöki stábjának tagjaként az új kormány megalakulásáig a párt helyettes szóvivőjeként dolgozott. A 2010. áprilisi választásokon a megyeszékhely városközponti részét magába foglaló Fejér megye 1. sz. választókerületben választották országgyűlési képviselővé. Most városa polgármesteri tisztségéért indul.
Létrehozva: 2010. szeptember 10., 17:22 | Utoljára frissítve: 2010. szeptember 10., 17:23
nyomtat küld

- Ennyire fontos Önnek Fehérvár?

- Nekem Fehérvár az otthonom, ahova születésem óta tartozom, s ahová mindenhonnan hazavágyom. Történelmi léptékkel is jelentős város a miénk, ami persze messze nem tökéletes még, de mindannyiunk tenni akarásával, összefogásával és ötleteivel sokkal emberibbé lehetne varázsolni.

- A Fidesz helyi szervezete egyhangúan javasolta Önt polgármesterjelöltnek...

Megtiszteltetés ez a jelölés, hiszen a lehetőség, hogy Székesfehérvárért dolgozni, a fejlődéséért tenni akár a város első embereként is lehetőségem nyílhat, az nagy felelősséget, komoly kihívást jelent. Fiatal korom ellenére több mint tizenöt éves közéleti tapasztalattal rendelkezem, gyakorlatot szerezhettem az önkormányzati és a parlamenti munkában is. Polgármesternek lenni Szent István városában azonban egészen más. Olyan feladat, amit a történelem során nagyon sokan jól, néhányan kiemelkedő sikerrel oldottak meg. Szeretném elérni - és megválasztásom esetén ezen fogok dolgozni - hogy Székesfehérvárt ismét a sikeres városok közt emlegessék!

- Felbukkant azért a város neve eddig is a híradásokban, és nem csak a sportrovatban, a foci és hoki sikerek kapcsán.

Az elmúlt évtized ennek ellenére az elszalasztott lehetőségek évtizede volt. Városunk fejlődött ugyan, de a fejlődés üteme lényegesen elmaradt attól, amit adottságaink lehetővé tettek volna. A városlakók szorgalma, tenni akarása, lelkesedése lényegesen előrébb járt, mint a megfáradt, rugalmatlan városvezetés cselekvőképessége. Én azt vállalom, hogy megválasztásom esetén Székesfehérvár egy megújult, lendületes, határozott vezetéssel, átláthatóbb és ellenőrizhető önkormányzati testülettel behozza az évtizedes elmaradást, és visszanyeri méltó helyét a magyar városok rangsorában!

- Ambiciózus terv. Milyen lépések vezetnek el a megvalósulásához?

"Nekem Fehérvár" névvel a közelmúltban városi konzultáció-sorozatot indítottam útjára, melynek során minden fehérvárit megkérdeztünk arról, hogy miként látja városunk helyzetét, milyen problémákat érzékel, milyen megoldási javaslatai vannak. A közélet, a gazdaság, a civil szféra kiemelkedő személyiségeit külön is megkerestük kérdéseinkkel. Meglepő aktivitást tapasztaltunk a polgárok részéről, rengetegen vannak, akik velem együtt úgy látják, hogy eljött a cselekvés ideje. Jó látni, hogy Fehérvár sorsa nagyon sokakat érdekel. Programomat az ő visszajelzéseik alapján építettem fel és folyamatosan finomítom, hogy október 3-át követően azonnal munkához láthassak csapatommal. Nincs vesztegetni való időnk, a gazdaság, a munkanélküliség helyzete, az egészségügy, az oktatás és a közbiztonság állapota, a szociális problémák mind cselekvést kívánnak. Szeretném, ha munkatársaimmal együtt mihamarabb neki is kezdhetnénk!


http://www.cserpalkovics.hu

Dr. Cser-Palkovics András

(www.cserpalkovics.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések