ajánlott oldalak

Kármentés

Kalapács alá került az a vízibivalybőr táska, amelyet 2004-ben még Draskovics Tibor készíttetett, hogy évente egyszer látványosan végigvihesse a jövő évi költségvetés tervezetét a József nádor tér és a Parlament közötti, cirka ötszáz méteres útvonalon.
Létrehozva: 2010. november 2., 08:40 | Utoljára frissítve: 2010. november 2., 08:42
nyomtat küld

A táska - amelyben a Biztonság, az Új egyensúly és végül a Felelősség költségvetését hozták-vitték - a fennmaradó 364 napban egyébként a minisztérium folyosóján pihent egy szép vitrinben. A licit lapzártánkkor már egymillió forintnál tartott, ennyit tehát már biztosan le lehet vonni a táska elkészülte óta okozott ezermilliárd forintos nagyságrendű kárból, adóssághegyből, gigahitelből és az idei ötszázmilliárd forintos költségvetési lyukból.

A másik jó hír, hogy a szombaton beterjesztett jövő évi költségvetés - amely mind hazai, mind nemzetközi szinten kedvező fogadtatásra lelt - aktivizálta az eddig tetszhalottnak hitt Szakszervezetek Együttműködési Fórumát, amely korábban elfelejtett hasonló csatasorba állni például a vizitdíj, a kórházi napidíj, a drasztikus megszorítások vagy éppen a privatizációs visszaélések ellen. Varga László, a hirtelen feléledt érdekképviselet felháborodott vezetője nem szállt síkra az önkormányzatokat érintő százmilliárdos tavalyi elvonás miatt sem, legalábbis hiába kerestük őt a települések alkalmazottainak múlt őszi tüntetésén a Kossuth téren. Pedig elvileg ő lenne az, aki az országos bérpolitikáért felelne, de hát testvére épp akkor önkormányzati miniszter volt, így vélhetőleg a vasárnapi ebéd után békésen elrendezték a kérdést egymás között.

Teljes cikk

(Szabó Anna, Magyar Nemzet)

médianaptár
-több