ajánlott oldalak

Végighazudtuk az elmúlt másfél-két órát

Létrehozva: 2011. február 24., 09:30
nyomtat küld

És egyesek itt szalámit lopnak! - mondta felháborodottan egy celeb. Erkölcsi magaslatról szónokolt, fölényesen ítélte el a szalámitolvajokat. A szélsőségesek vetemednek ilyesmire! - zengte fensőségesen.

Aztán lebukott: ő maga a szalámi mellett kolbászt és sajtot is lopott.

Milyen válasza lesz a kormánynak az éhséglázadásra: a rendőrség? - kérdezte egy politikai celeb. Éhséglázadást említett a fényűző szállodában. Ötszáz rajongója előtt szónokolt erkölcsi magaslatról. És elítélte a kapzsikat. Ellenszenvvel figyeli a kapzsiságot, az önzést - mondotta.

Történetesen ez a rendőrséggel fenyegetőző főceleb maga vethette be a rendőrséget a szólásszabadság gyakorlói ellen. Folyt a vér, tört a csont, célba találtak a gumitöltények. Igaz, ekkor nem tiltakozott a főunió, amiként a Maghreb régió lázadóinak védelmében most teszi.

Kapzsiság? Önzés?

Megróhatja-e embertársait az, aki adót csalt, ám elévülés miatt a jogi eljárás elmaradhatott? Ostorozhat-e bárkit kapzsiság és önzés miatt az, aki olyan házban lakik, amelyet igazi tulajdonosaitól kétszer is elvett az éppen regnáló terrorállam? Aki százmilliós osztalékot zsebel be évente, miközben pénze megtermelőinek zsebében cincog a krajcár?

"...ő egyébként morális értelemben kikezdhetetlen" - ismertette szavait a sajtó a másfél órás igazságbeszédről tudósítva.

És ekkor rántotta le maga mellé a posványba ötszáz hallgatóját is.

Nevezhetjük-e értelmiségieknek azokat, akik a legendás tóparti prédikáció hősét "morális értelemben kikezdhetetlennek" fogadják el?... Nem hagyják el a termet, még csak el sem kacagják magukat. Sőt. Meg is tapsolják a celebet, miután végigszórakozta velük az elmúlt másfél-két órát...

A padlóval mosta fel saját közönségét a politikai főceleb.

Totális politikai háborút vizionált az, aki évekkel ezelőtt nyilvánosan fogalmazta meg, hogy "le kell verni" az ellenoldalt, és e hadjáratot ő igenis, vezényelni fogja.

Igen. Éhséglázadás jön. Eddzen a rendőrség! Hiszen már a celebek is lopják a szalámit.

(Kovács G. Tibor, gondola.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ