ajánlott oldalak

Martonyi: Hazánk ki fogja venni részét a segítségből

Magyarország és a magyar kormány részvétét fejezi ki a Japán földrengés áldozatainak és családtagjaiknak és az egész japán népnek - jelentette ki Martonyi János magyar külügyminiszter pénteken Gödöllőn az európai uniós tagállamok külügyminisztereinek informális ülését megelőző sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2011. március 11., 17:02 | Utoljára frissítve: 2011. március 11., 17:38
nyomtat küld

Martonyi János hozzátette: egyelőre felmérhetetlenek a károk, jelenleg valószínűleg senki nem tudja pontosan hányan haltak meg, vagy hányan tűntek el, de az biztos, hogy a magyar idő szerint péntek reggeli 8,9-as erősségű földrengés Japán történetének egyik legsúlyosabb katasztrófája.

A magyar külügyminiszter hangsúlyozta: a Magyar Református Szeretetszolgálat már felajánlotta segítségét Japánnak és "meg fog mozdulni egész Magyarország, a civil szervezetek és a magyar kormány is ki fogja venni a részét a segítségből."

Adománygyűjtés a japán földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére

Hatalmas pusztítást végzett a 8.9 erősségű földrengés és az azt követő szökőár Japánban. Lakóházak, kórházak, irodaépületek, ipari negyedek és mezőgazdasági területek semmisültek meg percek alatt a rendkívül erős földrengés és a cunami pusztítása miatt. Látva a helyzet súlyosságát, az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtő felhívással fordul Magyarország lakosságához, hogy segítséget nyújthasson bajbajutott embertársainak.

Átutalással és csekken az (OTP) 11705008-20464565 adomány-számlaszámon "Japán földrengés és cunami 2011" megjelöléssel, míg on-line a www.segelyszervezet.hu oldalon fogad adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet. Köszönjük!

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ