ajánlott oldalak

Nyitrai: Szükséges a bizalom és a hálózatbiztonság fokozása Európában

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteki tájékoztatása szerint EU magyar elnökségének képviseletében Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár és Giles Chichester, az Európai Parlament Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökséggel kapcsolatos ügyekért felelős jelentéskészítője megbeszélést folytatott Strasbourgban március 10 én.
Létrehozva: 2011. március 11., 17:22 | Utoljára frissítve: 2011. március 11., 17:25
nyomtat küld

A találkozón a távközlés szabályozására vonatkozó legfontosabb közösségi joganyagokat, valamint az ENISA mandátumának javasolt meghosszabbításával és a szervezet modernizációjával összefüggő kérdéseket vitatták meg.

A részt vevők egyetértettek abban, hogy az európai polgárok, fogyasztók, vállalkozások és állami szervek hálózati biztonsága érdekében az ENISA mandátumát a lehető legrövidebb időn belül meg kell hosszabbítani, ezzel is elő kell mozdítani az egységes piac biztonságos és olajozott működését.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy Nyitrai Zsolt azt hangsúlyozta: a hálózat- és információbiztonság a magyar elnökség IKT-programjának egyik prioritása. Szükséges a bizalom és a hálózatbiztonság fokozása Európában az ENISA korszerűsítése révén és biztosítani kell az ENISA zavartalan működését is - közölte. Minden lehetőség megvan arra, hogy a Tanács májusi TTE ülésén döntést hozzon az ügynökség megbízatásának meghosszabbításáról - tette hozzá.

A közlemény szerint Giles Chichester és Nyitrai Zsolt megvitatta az ENISA-t érintő dossziék sarkalatos elemeit és egyetértettek abban, hogy a magyar soros elnökség idején jelentős előrelépésre van szükség. A felek szoros együttműködésben, építő szellemben kívánják elősegíteni annak a jogszabálynak az elfogadását, amely alapján az ENISA működési folytonossága nem fog csorbát szenvedni és az európai polgárok pedig biztonságban érezhessék magukat és veszélyek nélkül használhassák a hálózatot Európában.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ