ajánlott oldalak

Tétényi az esztergomiakat bünteti

Létrehozva: 2011. április 1., 15:50 | Utoljára frissítve: 2011. április 1., 19:40
nyomtat küld

"A helyi önkormányzás zavartalanságának fenntartása a polgármesternek alkotmányos kötelessége" /Alkotmánybíróság határozata 24/2000. (VII. 6.)/

Tétényi Éva miután kijelentette a csütörtöki testületi ülésen, büszke arra, hogy törvényt sértve csődeljárást indított saját városa, Esztergom ellen tartós akadályoztatást jelentett be és közölte nem tart testületi ülést a jövőben, majd kivonult a teremből. A polgármester- asszony ezzel aláírta a város halálos ítéletét, mert ha nincs testületi ülés, nincsenek döntések sem, és Esztergomban elkerülhetetlen lesz a vagyonfelosztás. Annak ellenére, hogy meg volt a pénz a tartozások kifizetésére.

Tétényi Éva teljesen elveszítve realitásérzékét, tönkre teszi Esztergomot, a lakosságot, a helyi vállalkozókat, az intézményeket. Magyarországon ennyi törvénysértésre, ilyen károkozásra polgármester részéről még nem volt példa. Csütörtökön Tétényi Éva miatt nem tudott dönteni a testület olyan kérdésekben, mint a Szentgyörgymezői Óvoda életveszélyes állapotban lévő kéményének helyreállítása, a környezetirányítási rendszer, (aminek eredménye az lehet, hogy a város több tízmillió forintot kell, hogy visszafizessen), a Balassa Bálint Múzeum igazgatójának megválasztása. A piaccal kapcsolatban is döntött volna végre a testület, mely hosszú távon rendezte volna a piac helyzetét. A közel 100.000 embert ellátó esztergomi kórháznak pedig a pénteki nappal nincs felelősségbiztosítása, és a testületi döntés hiánya miatt nem hosszabbíthatja meg azt az egészségügyi intézmény vezetője. Ennek köszönhetően sürgős műtéti beavatkozások maradhatnak el. A városban Tétényi Éva miatt májustól nem lesz buszközlekedés, mert erről sem tudtak határozni tegnap a városatyák. Dönteniük kellett volna továbbá a 2011. évi válságköltségvetéssel kapcsolatban a Kormányhivatal törvényességi észrevételről. A képviselő-testület szerette volna elfogadni a módosított rendeletet, amely megfelelt volna a törvénynek. A Fidesz- KDNP frakciója úgy véli, ez a lépése Tétényinek előre kitervelt volt, és Batyikné Csőke Ágnes sem véletlenül mondott le, a polgármester- asszony pedig ezért nem írta alá ismét törvényt sértve a Szervezeti és Működési Szabályzatot, mert ezzel megakadályozza azt, hogy tartós akadályoztatás esetén helyettesíteni tudják. A polgármester- asszony a tartós akadályoztatás bejelentésével, politikai és egyéni érdekek miatt további felmérhetetlen károkat okoz az esztergomiaknak, mert így elkerülhetetlen lesz a vagyonfelosztás, amelynek során az esztergomiak pénzét, vagyonát, tulajdonát fogják "elárverezni", és olyan emberek kezére juttatni jóval értéken alul, akik Tétényi Évát is támogatták több tízmillió forinttal.

A képviselők a bejelentést követően munkaértekezletet tartottak, ahol együtt próbáltak megoldást találni Tétényi Esztergomot végleg ellehetetlenítő törekvésére. A városatyák a Kormányhivatalnál kezdeményezik a rendkívüli testületi ülés összehívását 8 napon belül.

(Fidesz Esztergomi Szervezete)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ