ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Buzek: Magyarország betartotta ígéretét

Példamutató a magyar elnökségnek az Európai Parlamenttel való együttműködése - húzza alá az eu2011.hu honlapnak írt cikkében Jerzy Buzek, az EP elnöke. Buzek kiemeli: a Parlament és az elnökség számára közös prioritás a gazdasági kormányzásról szóló jogszabálycsomag elfogadása.
Létrehozva: 2011. április 11., 15:48 | Utoljára frissítve: 2011. április 11., 15:53
nyomtat küld

Magyarország tanácsi elnökségének immár több mint felénél jár, célkitűzéseinek megvalósítása pedig egyenletes ütemben folyik. Magyarország lelkiismeretesen látja el a Lisszaboni Szerződés életbe lépése óta a soros elnökségekre rótt új szerepet, és tisztességes, hozzáértő közvetítőnek bizonyult.

Parlamentbarát elnökség

Magyarország teljesítette ígéretét, hogy "parlamentbarát" elnökség lesz, és példamutatóan működik együtt az Európai Parlamenttel. Az élénk európai parlamenti viták után örömmel tölt el, hogy a magyar médiatörvény ügye a magyar kormány és az EU-intézmények közötti konstruktív párbeszédnek köszönhetően megoldódott.

Rendszeres és gyümölcsöző találkozókat folytattunk barátaimmal, Schmitt elnök úrral, Orbán miniszterelnök úrral és Győri Enikő EU-ügyi államtitkár asszonnyal, valamint más miniszterekkel. Közösen haladást értünk el számos fontos jogszabályban és intézményközi ügyben.

A gazdasági kormányzási jogszabálycsomag mint fő célkitűzés

Ezek közül kiemelkedik a gazdasági kormányzásról szóló hatos jogszabálycsomag. Ez az Európai Parlament és a magyar elnökség számára is legfőbb célkitűzés megerősített költségvetési fegyelmet és gazdaságpolitikai felügyeletet tesz majd lehetővé. Az általános megközelítést a tavaszi európai tanácsi ülésen fogadták el, az EP gazdasági bizottsága pedig áprilisban szavaz a csomagról. Ezt követően kezdődnek meg a tárgyalások a tagállamokkal azzal a céllal, hogy június végéig megegyezés szülessen.

Az európai szemeszter végrehajtása már megkezdődött, az európai stabilitási mechanizmusról szóló megegyezés pedig már létrejött, miután az Európai Parlament pozitív véleményt adott az alapszerződés módosításáról. Magyarországot dicséret illeti a konszenzus megteremtésében játszott szerepéért, valamint azért, hogy segített az EU-nak túljutni az államadósság-válságon.

A teljes írás az eu2011.hu honlapon olvasható.

(eu2011.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések