ajánlott oldalak

500 milliárddal csökkennek a terhek januártól

A kormány a gazdasági stabilitás megteremtésével, kiszámítható gazdaságpolitikával segíti a vállalkozásokat, továbbá január elsején elindít egy olyan programot, amelynek eredményeként mintegy 500 milliárd forinttal kisebb adminisztrációs teher sújtja majd a vállalkozásokat - mondta Székesfehérváron Cséfalvay Zoltán egy új üzemcsarnok átadásán.
Létrehozva: 2011. május 12., 17:35 | Utoljára frissítve: 2011. május 13., 09:47
nyomtat küld

Az Extruform-Karsai Műanyagipari Zrt. új üzemcsarnoka első lépésben ötven, jövőre pedig a következő fejlesztések eredményeként további ötven szakembernek ad munkát. A kizárólag saját erőből, 450 millió forintos beruházással épült székesfehérvári üzemcsarnokot csütörtökön avatták fel. A bőröndalkatrészeket, tömítési rendszereket, az autóiparban és világítótestek gyártásánál használt profilokat készítő üzem a teljes kapacitás elérésével évi ezer tonna profilt állít majd elő, mintegy 500 millió forint termelési értékben, nagyobbrészt külföldi üzleti partnerek számára - mondta Karsai Béla, a Karsai Műanyagtechnikai Holding Zrt. elnöke. Az új üzem a későbbi bővítésekkel megduplázhatja majd a termelési értékét.

Az új üzemcsarnok avatóünnepségén Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdasági stratégiáért felelős államtitkára hangsúlyozta: az országnak minden egyes munkahelyre szüksége van ahhoz, hogy kilábaljon abból a gazdasági helyzetből, amibe került, s minden olyan létesítmény, beruházás, fejlesztés, amely munkahelyeket teremt, a kormány gazdaságpolitikáját segíti. A kormány a gazdasági stabilitás megteremtésével, kiszámítható gazdaságpolitikával segíti a vállalkozásokat, továbbá január elsején elindít egy olyan programot, amelynek eredményeként mintegy 500 milliárd forinttal kisebb adminisztrációs teher sújtja majd a vállalkozásokat - emlékeztetett az államtitkár. Ismertette: az év első negyedében, a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva 12 százalékkal nőtt az ipari termelés, ez azt jelzi, hogy túl vagyunk a válságon.

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere azt hangsúlyozta, hogy erős magyar gazdaság, gazdasági növekedés elképzelhetetlen néhány nagyváros - olyan ipari központok, mint például Fejér megye székhelye - növekedése, erősödése nélkül. Azokat a városokat, amelyek a gazdasági szereplők együttműködésével új munkahelyeket képesek teremteni, támogatni kell - mondta. Kiemelte, hogy a beruházást Karsai Béla támogatás nélkül, saját erőből valósította meg, egyben rámutatott, hogy a támogatási formákat pontosan azért kell átalakítani, hogy a növekedésre, fejlődésre képes, magyar tulajdonú gazdasági társaságok és cégek forrást és lehetőséget kapjanak a növekedésre, a munkahelyteremtésre.

A magyar tulajdonban levő Karsai Holding Zrt. csomagolástechnikai divíziójának négy, műszaki divíziójának három tagvállalata mintegy 800 embernek ad munkát Székesfehérváron, Körmenden, Pécsett, Kiskunfélegyházán, Orosházán, Tiszaújvárosban, Veresegyházán és Erdélyben. A cégcsoport mintegy 10 milliárd forint termelési értéket állít elő. Több multinacionális cég üzleti partnere, kiskunfélegyházi telephelye pedig egy német vállalaton keresztül a Mercedes kecskeméti gyárának is a beszállítója lesz.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ