ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Folytatódik a hazugságokra épülő hecckampány

Az Európai Parlament (EP) liberális, szocialista, zöld és kommunista frakcióinak nyomására a magyar Alaptörvényről rendeztek vitát az EP mai plenáris ülésén. A vita alatt az Európai Bizottság ismételten leszögezte: nincs hatásköre a nemzeti alkotmányok vizsgálatára, az alkotmányozás kizárólag egy ország szuverenitásába tartozik. A felszólalások során ugyanakkor ismételten bebizonyosodott: az EP szocialista, liberális, zöld és kommunista frakciói a tények figyelmen kívül hagyásával, jogalap nélkül is kétségbeesetten folytatják hazugságokra és csúsztatásokra épülő politikai hecckampányukat az Alaptörvénnyel és Magyarországgal szemben - írja közleményében az Európai Parlament Magyar Néppárti Képviselőcsoportja.
Létrehozva: 2011. június 8., 18:02
nyomtat küld

Elfogadhatatlan az MSZP EP-képviselőinek magatartása, akik bár tisztában vannak azzal, hogy a saját és külhoni kollégáik vádjai alaptalanok, téves információk terjesztésével tudatosan vitát gerjesztenek, a lejárató akciókban pedig vezető szerepet vállalnak.

A vita alatt az Európai Bizottság képviseletében Viviane Reding alapjogi biztos ismételten megerősítette, hogy az Európai Uniónak nincs hatásköre a nemzeti alkotmányok vizsgálatára, az alkotmányozás kérdése a nemzeti szuverenitás része. Úgy tűnik azonban, hogy az EP liberális és baloldali frakciói az ismételt egyértelmű bizottsági állásfoglalások ellenére sem képesek ezt megemészteni, s kétségbeesetten folytatják kifulladóban lévő hecckampányukat. Ezt mi sem támasztja jobban alá, mint az Alaptörvénnyel szemben ma elhangzott hazugságok és csúsztatások sorozata.

A felszólaló szocialista, liberális, zöld és kommunista EP-képviselők többek között az Alaptörvény olyan pontjait kritizálták (például az ombudsman, a házasság intézménye, a határon túli magyarok iránti felelősség kérdése), mely rendelkezések számos más európai alkotmányban is szerepelnek, ahogyan erre több néppárti EP-képviselő is egyértelműen rámutatott. A kettős mérce további nyílt megnyilvánulása volt, hogy egyes baloldali EP-képviselők úgy kritizálták a magyar alkotmánybírósági szabályozást, hogy több tagállamban nem is létezik az alkotmánybíróság intézménye. Mindezek mellett meglepő volt a baloldali és liberális EP-képviselők felkészületlensége, ami a súlyos tárgyi tévedéseik kimagasló számában is megnyilvánult.

A mai vita során ismételten bebizonyosodott, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan a mostani vita mögött sem az észérvek, hanem a 2/3-os országgyűlési többséggel rendelkező Fidesz-KDNP kormánnyal szembeni liberális és baloldali erők frusztrációja áll, mely csoportok kétségbeesetten igyekeznek fogást találni Európa legerősebb felhatalmazásával rendelkező, jelenleg az EU soros elnökségét betöltő jobbközép magyar kormányon.

Képmutató magatartás, hogy míg az Alaptörvénnyel kapcsolatos magyar országgyűlési vitában a szocialisták megtagadták a részvételt, addig az MSZP EP-delegációja európai fórumokon - többek között hazug körlevelekkel, felszólalásokkal és nyilatkozatokkal - aktívan dolgozik a Magyarország elleni alaptalan viták gerjesztésén és az ország lejáratásán - zárul a Magyar Néppárti Képviselőcsoport közleménye.

(Magyar Néppárti Képviselőcsoport, Európai Parlament)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések