ajánlott oldalak

Gödöllőn ülésezett az EUPAN

A magyar uniós elnökség szervezésében 2011. június 23-24. rendezték meg Gödöllőn az EU közigazgatásért felelős főigazgatók európai hálózatának, az EUPAN-nak az 56. találkozóját, amelyen a Szakszervezetek Nemzeti és Európai Közigazgatási Delegációjának (TUNED) képviselői is részt vettek.

Létrehozva: 2011. június 25., 13:57 | Utoljára frissítve: 2011. június 27., 10:23
nyomtat küld

A EUPAN figyelmének középpontjában a gazdasági válság közszolgálatra gyakorolt hatásainak felmérése és az erre adandó válaszok kidolgozása állt. Farkas Krisztina, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási stratégiáért felelős helyettes államtitkára irányította a magyar elnökség munkaprogramját, és elnökölte az azt értékelő gödöllői találkozót, ahol a zárónyilatkozatot egyhangúlag elfogadták. Az eseményen minden résztvevő kiemelte az egész féléves munka eredményességét és annak sikeres lezárását.

A magyar elnökség az elmúlt hónapokban öt szakértői szintű találkozót szervezett szakmai programjának megvalósítása érdekében. A munkaprogramot elsősorban a spanyol-belga-magyar elnökségi trió másfél évre szóló Középtávú Prioritásai határozták meg, de Magyarországnak az unió soros elnökeként befolyása volt a félév tematikájának kialakítására, kiegészítésére. A magyar elnökség képviseletében, hazai és külföldi szakértők bevonásával, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium mélyreható szakmai programot valósított meg, amely szorosan összekapcsolódott a nemrég meghirdetett Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program tervezésével. Ennek részeként megvizsgálták a kormányzati munka eredményességét leíró mérőszámokat, az ügyfél-elégedettség mérésének gyakorlati alkalmazásait,a köztisztviselői életpálya elemeit az európai jó gyakorlatokkal annak érdekében, hogy a közszféra újra egy vonzó karrierút képét mutassa.

A találkozó zárásaként - a hagyományoknak megfelelően - Magyarország átadta az európai közigazgatás együttműködését szimbolizáló EUPAN ezüst csengettyűt a lengyel elnökség számára. Farkas Krisztina beszédében kiemelte: ez egy történelmi pillanat Európa életében, hiszen az ezer éves lengyel-magyar barátság jegyében folytatódik a magyar elnökség munkája és eredményeinek továbbvitele.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ