ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Siker - hosszú távra

Egyik oldalon a selejtes kormányai nyolcéves teljesítményének köszönhetően elsöpört politikai oldal terjesztette gonosz mese uniós elnökségünk politikai kudarcáról, amit revánsnak vél, ám valójában Magyarországnak és szétesőben lévő önmagának okoz vele jóvátehetetlen károkat.

Létrehozva: 2011. július 1., 09:49
nyomtat küld

A másikon súlyos szimbólummal terhelt európai kontraszt: míg Brüsszel legismertebb építményén, az Atomiumon tegnap magyar trikolór lobogott, addig az athéni Akropolisz előtt a lázadó görögség hatalmas táblán hirdette a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió parancsszavaira bukdácsoló szocialista kormánynak odavetett kihívását: „Hatalmat a népnek!”

Magyarország január 1-jén kezdődött uniós elnöksége tegnap éjfélkor ért véget. Mozgalmas hónapok voltak. Emlékezetfrissítésként: Gyurcsány Ferenc, a Magyarországot korábban irányító neoliberális formáció volt vezetője már az uniós elnökség elején kijelentette, az – szerinte – már véget is ért, és Orbán Viktor elszigetelődött. Gyurcsány ideológiájában megboldogult egykori külügyminisztere, a magyar államnak súlyos anyagi kárt okozó moszkvai ingatlanügyletet kézjegyével jóváhagyó Göncz Kinga pedig arra kérte Brüsszelt, hogy vegye ki az unió irányítását a magyar kormány méltatlan kezeiből, és elsőként az unióban szankciókat követelt hazája ellen.

A tények brutálisan rácáfoltak az anti-Kasszandrákra. Az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége fényes sikert aratott annyi területen, amennyinek a felsorolása is terhes. Kezdve a későbbi válságokra megfelelő válaszokat adni hivatott gazdasági kormányzástól, a 2014-re integrálható egységes uniós energiapiactól, Horvátország csatlakozásától a Magyarország számára is kiemelten fontos Duna- és romastratégián át annak elismertetéséig, hogy Románia és Bulgária teljesítette a schengeni csatlakozás feltételeit, mind azt bizonyítják, hogy José Manuel Barroso európai bizottsági, Jerzy Buzek európai parlamenti és Herman Van Rompuy EU-tanácsi elnök megannyi elismerése és gratulációja bőségesen ki van érdemelve. Mennyiségileg is: az elnökségi apparátus több mint kétszer annyi dossziét takarított el útjából, mint amennyit a stafétabotot a magyaroknak átadó belga elnökség.

Az ellenszél nem is szél, hanem orkán volt. Jellemző, hogy még tegnap, az elnökség utolsó napján is Fischer Ádám művész, a választók által a kellő helyére utalt, SZDSZ nevű neoliberális párt egykori prominense, a Kőszeg Ferenc által alapított Helsinki Bizottság tagja a nemzetközi sajtóhoz írt kétségbeesett levelében emelte ki csupa nagybetűvel a GYÖNGYÖSPATA szót, és kérte az újságírókat, vigyázó szemüket tartsák a budapesti kormányon. Amelynek kényszerképzete – így Fischer –, hogy a balliberálisok szítják világszerte a hangulatot az ország kétharmados többséggel megválasztott vezetői ellen. A köz- és színjátékokat pedig ismerjük. Ahogyan az Európai Parlament zöldjei és liberálisai szájukat leragasztva tartottak fel magyar újságokat ábrázoló fehér lapokat a rajtuk átlósan átfutó CENZÚRÁZVA felirattal, nem tudván, hogy a magyarországi balliberális médiánál szabadabban hazudozó és gyűlöletkeltőbb nincs Európában, míg volt SZDSZ-es sztárjai uniós fórumokon temették szakmányban a magyar demokráciát, szabadságot, valamint hasonlították a miniszterelnököt Lukasenko fehérorosz és Chávez venezuelai diktátorhoz. És rasszistázták le az egyetlen európai parlamenti pártot, amelynek cigány származású képviselője van, és amely segített tető alá hozni a romastratégiát. A magyar siker azonban igazán hosszú távon mutatkozik meg. Ugyanis kitörölt minden olyan kisebbrendűségi érzést a magyar politikusokból, hogy ne lennének egyenlők uniós társaikkal.

(Lovas István - Magyar Nemzet, 2011. július 1.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések