ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A magyar soros elnökség sikerre vitte programját

Kiváló teljesítmény, kiemelkedő sikerek, jelentős előrelépések, fontos döntések - az Európai Parlament mérsékelt erői e szófordulatokkal jellemezték a magyar soros elnökség munkáját a mai strasbourgi plenáris ülésen, megerősítve Európa vezető politikusainak korábbi véleményét. Bár néhány baloldali képviselő igyekezett beárnyékolni az elnökség teljesítményét, az elért sikerek és az elismerő nyilatkozatok egyértelműen bizonyítják, hogy a magyar kormány lejáratását célzó baloldali kísérletek kudarcot vallottak. Elfogadhatatlan a magyar szocialista EP-delegáció magatartása, amely az elmúlt fél évben az elnökség támogatása helyett pártpolitikai okokból az ország elleni alaptalan lejárató akciók gerjesztésén munkálkodott - olvasható a Magyar Néppárti Képviselőcsoport közleményében.

Létrehozva: 2011. július 5., 13:07
nyomtat küld

Az Európai Parlamentben ma elhangzott felszólalások megerősítik a másik két uniós csúcsszerv - az Európai Tanács és az Európai Bizottság - korábbi értékelését. A vita során az EP mérsékelt erőinek felszólalói megerősítették a korábbi napokban az európai csúcsvezetők - többek között Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso, Jerzy Buzek - által tett elismerő nyilatkozatokat, miszerint a magyar soros elnökség kiemelkedő teljesítményt nyújtott, feladatát magabiztosan és eredményesen látta el, számtalan területen ért el jelentős előrelépéseket és sikereket.

 A hozzászólók méltatták az európai gazdaság, az euró valamint a költségvetési fegyelem megerősítése érdekében, többek között az európai gazdasági kormányzás kérdésében valamint az első Európai Szemeszter koordinálásában tett rendkívüli elnökségi erőfeszítéseket. Szintén elismerően szóltak az energiapolitika, a kohéziós politika, a Közös Agrárpolitika és más közösségi politikák terén tett előrelépésekről. A felszólaló politikusok üdvözölték az első uniós szintű Roma keretstratégia és a Duna-stratégia megszületését, Horvátország csatlakozási tárgyalásainak lezárását, valamint Románia és Bulgária schengeni csatlakozása kérdésében hozott pozitív döntést.

 Sajnálatos, hogy a magyar soros elnökség sikerét az elmúlt fél évben és a mai vita során az egyes baloldali képviselők igyekeztek politikai indíttatású alaptalan rágalmakkal beárnyékolni. Ezek az erők az elmúlt időszakban mindent elkövettek Európa legerősebb jobbközép kormányának lejáratása és a magyar soros elnökség munkájának megnehezítése érdekében. Lejárató akcióik azonban rendre kudarcba fulladtak, a magyar soros elnökség pedig sikerre vitte programját. Halkuló hangjukra Európa egyre kevésbé figyel.

 Sajnálatos, hogy a soros elnökség munkájában és sikereiben a magyar szocialisták nem akartak osztozni, és az együttműködés helyett a lejáratás és az áskálódás politikáját választották. Elfogadhatatlan, hogy az MSZP EP-delegációja az elmúlt fél évben hazug körlevelek, nyilatkozatok, felszólalások formájában megkísérelte Magyarország ellen hangolni a nemzetközi közvéleményt, a nemzeti érdekek szolgálata és a soros elnökség támogatása helyett pártpolitikai okokból az ország elleni alaptalan lejárató akciók aktív gerjesztője és résztvevője volt, ezzel akadályozva és gáncsolva a magyar soros elnökség munkáját. A Magyar Néppárti Képviselőcsoport a leghatározottabban visszautasítja ezt a magatartást és felszólítja az MSZP EP-delegációját, hogy hagyjanak fel ezzel a politikával.

  

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések