ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Elnökségi sikerek az uniós energiapolitika területén

A leköszönő magyar EU-elnökség záróértékelést tartott az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi szakbizottságában (ITRE). A látogatás során dr. Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára foglalta össze az elnökség energiapolitika területén elért sikereit. A beszámolót követően az ITRE szakbizottság tagjai kivétel nélkül elismerően nyilatkoztak a magyar elnökség féléves tevékenységéről.

Létrehozva: 2011. július 11., 18:27 | Utoljára frissítve: 2011. július 13., 10:30
nyomtat küld

Dr. Kovács Tamás Iván európai parlamenti értékelése során kiemelte, hogy az elnökség nemcsak a kitűzött célokat érte el, hanem hatékonyan kezelte a félév során bekövetkezett válsághelyzeteket is. Az eredményekre reflektálva Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője felszólalásában kiemelte, hogy a magyar elnökség történelmi sikert ért el a februári, kizárólag az energetikának szentelt Tanácsülésen. Ezen a találkozón ugyanis a tagállamok kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2014-re megvalósítják az egységes energiapiacot.

Fukusimával és Észak-Afrikával kapcsolatban a helyettes államtitkár beszámolójában hangsúlyozta: az elnökség nagyon gyorsan reagált az eseményekre, hiszen már alig néhány nappal azok bekövetkezte után rendkívüli miniszteri ülést hívott össze. Gyürk András ezzel kapcsolatban hozzátette: "A vitát olyan pályára kellett állítani, mely a meggondolatlan cselekvés helyett konstruktív eredményekhez vezetett". Ezt tükrözi az elnökség és az Európai Bizottság megállapodása az atomerőművek stressz-tesztjéről, amely mind a 27 tagállam konszenzusát élvezi.

Az egységes piac megvalósítása szempontjából az elnökség prioritásként kezelte az energiapiacok integritását és átláthatóságát biztosító jogszabálycsomag elfogadását. A jelentés részletes tárgyalása a félév elején kezdődött el és már június végére sikerült politikai megállapodásra jutni az Európai Parlamenttel. Gyürk András a jelentés néppárti felelőseként kiemelte: "A félév alatt sikerült egy olyan kulcsfontosságú jogszabályt elfogadni, amely kézzelfogható lépést tesz az egységes energiapiac megvalósításának irányába".

Az eredmények számbavételét követően az ITRE szakbizottság tagjai pártállástól függetlenül elismerően nyilatkoztak a magyar elnökség féléves tevékenységéről.

(EPP-HungarianPress-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések