ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Szükség van egy az integráció kérdéseivel foglalkozó szakmai körre

Magyarországon is szükség van egy olyan szakmai kör kialakulására, amely sajátjaként kezeli az európai integráció kérdéseit, és megismerteti azokat a közvéleménnyel - hangsúlyozta Martonyi János szerdán, amikor megköszönte a sajtónak a magyar EU-elnökségi félévben nyújtott munkáját.

Létrehozva: 2011. július 21., 09:10
nyomtat küld

A külügyminiszter kifejtette: még sokat kell dolgozni azon, hogy az európai integrációs gondolatot és annak szakmai kérdéseit "jobban bevigyék" a magyar közvéleménybe. Megjegyezte, hogy a 2011. első félévi soros magyar EU-elnökség fontos céljai között szerepelt Magyarország és az európai integrációs folyamat egymáshoz közelítése. Azt mondta, nem reális kívánság, hogy ezek a témák rendszeresen foglalkoztassák a közvéleményt, hiszen nem feltétlenül ragadják meg az emberek figyelmét, de az uniós témájú háttérbeszélgetéseket folytatni kell, s ezekben személyesen is kész részt venni. Martonyi János a sajtó együttműködését megköszönve úgy fogalmazott: az EU-elnökség közös munka volt, amelyben a médiavilág is részt vett. "A siker - mert meggyőződésem, hogy ez komoly siker - mindannyiunké" - mondta, és hozzátette: nem csak a közigazgatásra, a kormányzatra és a sajtóra gondol, hiszen a kulturális rendezvényeken és egyéb eseményeken keresztül a magyar elnökség sok embert megmozgatott.

Robák Ferenc - aki az EU-elnökség operatív ügyekért felelős kormánybiztosa volt - az MTI-nek elmondta: minden minisztérium részt vett az elnökség szakmai-logisztikai munkájában. A tárcák az elnökség idejére bővítették állományukat sajtós, protokollos és szakértői feladatok ellátására, és ilyen, határozott idejű szerződéses embereket a Külügyminisztérium vett fel legnagyobb számban. Közülük a legjobbakat a tárcák igyekeznek megtartani, azok, akik bizonyítottak, a minisztériumok állományában maradhatnak - mondta Robák Ferenc, akinek kormánybiztosi megbízatása szeptember végén jár le, majd visszatér "normális szakmájához", a diplomáciához (korábban Brüsszelben és Tunéziában is dolgozott nagykövetként). Bakos Piroska volt EU-elnökségi szóvivő azt mondta az MTI-nek, még nem döntötte el, hol folytatja karrierjét.
 

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések