ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A nagy ijesztgetés projekt

Bizony sokan kaptak a szívükhöz, amikor megtudták Mesterházy Attilától, hogy a rendszerváltás óta soha nem látott, brutális megszorításoknak néz elébe a lakosság. Kicsit ugyan fékezte a drámai jövendölés hitelességét, hogy az utódpárt elnöke egy árva konkrétumot sem tudott magából kisajtolni.

Létrehozva: 2011. szeptember 5., 10:27 | Utoljára frissítve: 2011. szeptember 6., 08:31
nyomtat küld

Arról beszélt, hogy ennek nemcsak a nemzetközi gazdasági válság az oka, hanem a kormány egykulcsos adóra épülő dilettáns gazdaságpolitikája is. Tudatos károkozásnak, rombolásnak tekintik, hogy a kabinet úgymond rögeszmésen ragaszkodik ahhoz a gazdaságpolitikához, amely liberális, baloldali és konzervatív közgazdászok szerint is megbukott. Hogy a szövegben nemigen hemzsegnek az érvek? A szocikkal nem lehet vitatkozni, mivel nem érvelnek, pusztán szívósan elismétlik az állásponjukat, amit mindenkire rá akarnak oktrojálni.

Mesterházy sem érezte szükségét annak, hogy ha nincs konkrétum a tarsolyban, valami argumentációszerűséggel hozakodjon elő. Még az is megtette volna szerényebb igényűek számára, ha kormányzati körökből származó információkkal blöfföl. Hű de mérvadó lett Mellár Tamás hirtelen, amint mást mond, mint a legtöbb polgári közgazdász! Legutóbbi hírünk az volt a szocialisták róla alkotott véleményéről, hogy miután a Központi Statisztikai Hivatal éléről jogellenesen leváltották évekkel ezelőtt, semmiben nem respektálták egy tőmondatát sem. Meg aztán miért bukott volna meg az a bizonyos egykulcsos adó? Hogy képes megbukni egy adórendszer pár hónappal bevezetése után, háromnegyed évvel az első bevallások elkészítése előtt? Nem akkor lehet felelősen véleményt formálni egy adórendszerről az elemi közgazdasági alapismeretek szerint, ha már egy-két éve üzemel? Mintha az első félidőben kérnénk számon egy csapaton, miért nem nyerték már meg a mérkőzést több góllal. Vagy ha a karmestert leteremtenék, mert nem képes egy Beethoven-szimfóniát öt perc alatt eljátszatni. Év közben számonkérni egy adórendszeren az azonnali sikereket? Csak marxista-leninista emlőkön cseperedett álszakemberek mondhatnak ilyen hupililákat. De hát nem csak ez a gond ezzel az újabb szocialista habzó száj projekttel.

A teljes publicisztikát az MNO-n olvashatja

(Megyeri Dávid - Magyar Nemzet 2011. szeptember 5.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések