ajánlott oldalak

Idén 1 milliárd euró lehet a tőkebeáramlás

Egymilliárd euró értékű külföldi működőtőke-beáramlási egyenlegre számít az idén a külgazdasági területet pár hete átvevő Hidvéghi Balázs - írja a pénteki Világgazdaság.
Létrehozva: 2011. december 2., 08:25
nyomtat küld

A nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára beszámolt arról, hogy az összes, folyamatban lévő befektetési tárgyalást tekintve a tervezett beruházások száma meghaladja a 90-et, ezeknek a következő 5-7 évben várható beruházási összértéke 6,5 milliárd euró körül mozog. A közvetlenül létrehozandó munkahelyek száma megközelíti a 25 ezret, a közvetett munkahelyteremtés pedig 65 ezer körül van. Kifejtette: a hamarosan hatályba lépő módosítások az egyedi kormánydöntéssel odaítélt komplex támogatás rendszer (EKD) eljárási rendjében a döntéseket gyorsabbá, átláthatóbbá, kiszámíthatóbbá teszik majd. "Mindezek segítenek, hogy jövőre legalább megduplázzuk az FDI-beáramlást az ideihez képest" - tette hozzá.

Az IMF-együttműködést illető kérdésre azt válaszolta, hogy a napokban szervezett egy találkozót a Budapestre akkreditált gazdasági diplomatákkal. "Hatalmas volt az érdeklődés, több mint százan jöttek el a konzultációra, ami azt erősítette meg, hogy szükség van a döntéseink hosszú távú céljainak, logikájának bemutatására". Hozzátette: tény, hogy a kormány sok lépése nem szokványos, és bizonyos érdekeket sért, ám a befektetőknek is érdekükben áll a magyar gazdaság stabilizálása.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ