ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Csábító jelszavak

Sőt ez az egyetlen területe az emberi gondolkodásnak, ahol nem az értékteremtés, a fejlődés, hanem a régihez való ragaszkodás a legfőbb követelmény.
Létrehozva: 2012. február 7., 09:19
nyomtat küld

Itt nem számít a produktum, csak hogy minden maradjon a régiben. Elegendő az ortodoxia-unortodoxia kérdéskörére utalnunk, hogy ez a tótágast álló, fura világ teljes abszurditásában megmutatkozzon. A magyar kormány gazdaságpolitikájának az unortodox lassanként olyan eposzi állandó jelzője lesz, mint Odüsszeusznak a leleményes vagy Hérának a tehénszemű.

Magára valamit adó liberális politikus, közgazdász, Újságíró többször emlegeti, mint a kötőszavakat. Mesterházy Attila olyannyira hatása alá került a csábító jelszónak, hogy minden megszólalásában kerít rá alkalmat, hogy vádlón a polgári kabinetnek szegezze „Unortodox vagy, király!” felkiáltással. Hagyjon fel a kormány az unortodox, idióta gazdaságpolitikával. Legutóbb Bécsben már az idióta jelző nélkül, kissé lanyhán csak annyit mondott az unortodox gazdaságpolitika nem működik.

A Tocsik-ügyben kulcsszerepet játszó salgótarjáni szocialista exkiskirály, Boldvai László szegezte a gazdasági tárcának először, vajon tankönyvszerű vagy unortodox-e a gazdaságpolitikája. Tavaly nyár óta aztán oly felkapott lett a vád, mint a pártfőiskolán hajdan a kizsákmányolás, a rothadó kapitalizmus és az uralkodó osztály fordulatok. Azóta unortodoxia unortodoxia hátán, minden mennyiségben. Már csak az a kérdés: nagy baj-e, ha valaki nem ortodox?

A szó tágabb értelemben merev ragaszkodást jelent a dogmákhoz. Akkor eszerint az unortodox abszolút pozitív minősítés, nemde? Ugyanígy járunk a nem konvencionális, nem szokványos jelzőkkel gazdaságpolitikánk jellemzésekor. A konvencionális eredetiség nélkülit, szokványosat, önállótlant jelent. A szokványosnak pedig pejoratívjelentése van: minden újszerűség nélküli. Tisztában vannak-e a vádaskodók, hogy dicsérik a jobbközép országirányítást? 

A teljes publicisztikát a keddi Magyar Nemzetben olvashatja.

(Megyeri Dávid - Magyar Nemzet, 2012. február 7.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések