ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A hét rendőrvicce

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete aggódik és tiltakozik, amiért a napokban több olyan lista nyilvánosságra került, amelyen a 2006. október 23-án tömegoszlató rendőrök neve szerepel. Az érdekvédők főtitkára, bizonyos Bárdos Judit úgy látja: az összeírás megfélemlítő, és demoralizálja az egész állományt.
Létrehozva: 2012. március 12., 08:54 | Utoljára frissítve: 2012. március 12., 11:16
nyomtat küld

Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke viszont cáfolta a főtitkárnő aggodalmait, szerinte nem történt jogsértés, hiszen a rendőrök nem viseltek azonosító számot, így a nevük lett közérdekű adat. Arról egyelőre nem adott ki közleményt Bárdos érdekvédő, hogy megnyugtatta-e a magyarázat. Gyaníthatóan nem, őt nem olyan fából faragták - egyik aláírója volt a Gyurcsány Ferenc által 2008-ban életre lehelt, azóta vegetáló Magyar Demokratikus Chartának. Ennek fényében érdemes figyelni Bárdos Judit munkásságát és aggódásait.

„Megfélemlített” és „demoralizált” állomány.

Sokféle mítoszt szőttek, szövögettek már a 2006-os vérgőzös nemzeti ünnep köré a balliberális térfélen, de kevés volt ennyire gyomorforgató. Talán még maga Gergényi Péter nyugalmazott budapesti terrorfőkapitány is elismerően csettintett odahaza, amikor meghallotta e szóleleményeket. Pedig ő sem ment a szomszédba cinikus bonmotokért („az azonosító számok leestek”, „nem használtunk viperát” és a többi).

„Megfélemlített” és „demoralizált” állomány.

Emlékszem, én azon a napon épp a Károly körút-Madách tér sarkán beszélgettem kollégákkal, amikor megindult a támadás. Láttam, amint jobbról szabályos alakzatban rohamozni kezdenek a rendőrség lovasai kivont kardlappal. Őket a talpas állomány követte, kezükben vipera és egyéb nem rendszeresített eszközök. Akihez közel értek, ütötték. Én meg csak álltam és nevettem. Igen, nevettem, mert annyira valószerűtlen volt, ahogy éppen a rend őrei randalíroznak. Aztán haditudósítóhoz méltatlanul futásnak eredtem.

Menekültem a tömeggel, de akkor már nem nevettem. Aztán föltorlódtunk, a falhoz préselődve, egymás lábán tapodva araszoltunk, ahogy tudtunk, a Dohány utca felé. Előttem és mögöttem elegánsan öltözött, középkorú nők sikítoztak, a mellettem sodródó sráchoz pedig odaugrott egy egyenruhás, és egy izmosat rávágott. Majd még egyet. Aztán „Dögöljetek meg!” felkiáltással közénk fújt egy nagy adag paprikaspray-t. Hogy miért, nem tudom. Senki sem tudta. Csak menekültünk egymás hegyén-hátán, próbáltunk levegőt venni, és a szemünkből kipislogni a könnyeket. Nem volt egyszerű, a vegyszer kíméletlenül csípett, még napokkal később is fájt tőle a szemem és az orrom.

Valahogy elvergődtem a zsinagógáig, ahol már szellősebben voltunk, végre levegőt is kaptam. Ez volt az én október 23-ám 2006-ban. Bárdos Juditnak üzenem, a képembe fújó kedves kollégája egyáltalán nem tűnt demoralizáltnak vagy megfélemlítettnek - mi, menekülő civilek viszont azok voltunk, nagyon is.

A teljes publicisztikát a hétfői Magyar Nemzetben olvashatja.

(Pilhál Tamás - Magyar Nemzet, 2012. március 12.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések