ajánlott oldalak

Ázsia segítette a tavalyi növekedést

A magyar gazdaság tavalyi növekedését lényegében az ázsiai piacoknak köszönheti, az ide irányuló kivitel erősödése ugyanis évente 1,5-2 százalékos pluszt jelent a hazai GDP-ben - mondta Becsey  Zsolt, külgazdaságért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyar Nemzetnek.
Létrehozva: 2012. március 29., 09:34
nyomtat küld

A lap csütörtöki számában Becsey kifejtette: jelentős eredményeket hozott, hogy a kormány nyitott a keleti piacok felé. Tavaly a térségbe irányuló magyar export jelentősen, 30 százalékot meghaladóan növekedett. Egyetlen év leforgása alatt közel 900 milliárd forinttal sikerült javítani az ázsiai országok és Magyarország külkereskedelmi mérlegén - mondta.

Az ázsiai és az arab államokban fenntartott külgazdasági képviseletek megerősítése, valamint az újak létrehozása a kulcsfontosságú térségekben azt eredményezte, hogy egy év alatt közel 450 milliárd forinttal nőtt az ázsiai országokba irányuló magyar export, és az arab piacokon is fontos előrelépés történtek. Becsey úgy látja, hogy a 2010-ben elindított építkezés első eredményei után magyarországi befektetések, illetve állampapírok vásárlása a következő lépés, amely a kétoldalú kapcsolatok további fejlesztése és az euróövezeti adósságválság elcsitulása után várható.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ