ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Gesztusok és gusztusok

Előfordul a politikában, hogy a gesztusok mindent elárulnak. Itt van például Jávor Benedek és az ő gesztusai. Az alaphelyzet a következő. Az LMP ugyebár semmilyen hagyományos pólushoz nem húz, rendkívül független, mindenki ellenében határozza meg magát, politikai léte a „lehetmás”, bármit is jelentsen ez.
Létrehozva: 2012. április 6., 09:37
nyomtat küld

És akkor most mondom, mi a valóság. A valóság az, hogy ha Jávor Benedek, ennek a pártnak a legfelül lebegő főalakja széles mosollyal aláírogat Mesterházy Attilával, akkor az gesztusnak sok, szándéknak pedig önleleplezés. Mert ha az ember Mesterházy Attilával bármit, ismétlem, bármit, akár egy parkolócédulát is aláír, az már nem egyenlő távolságtartás a két oldal között, hanem maga az elköteleződés.

Ezen a ponton engedjenek meg egy személyes vallomást. Az elmúlt két esztendőben családi és baráti körben mindig zavarba jöttem, ha valaki újragombolt SZDSZ-nek nevezte az LMP-t. Mert lássuk be, bizonyítás nélkül minden tétel a levegőben lóg. Azt gondoltam, hogy az LMP sajátos képződmény, és éppen ezért várjunk az ítéletalkotással.

Csakhogy: itt az MSZP. A párt, amely mágnesként vonzza magához az innen-onnan leforgácsolódott fémdarabkákat. Valahogy mindig az a történet vége, hogy a szocialisták összecsókolóznak az aktuális emberi jogista alakulattal. És lőn. Már megint együtt látjuk az MSZP-t a pragmatikus emberszeretet honi képviselőivel.

Nem feltétlenül kellene ennek így lennie, ha az új választójogi törvény nem szorítaná együttműködésre az ellenzéket. A Jobbikot azonnal vegyük ki a kalapból: velük senki nem óhajt együttműködni, és ők is szívből gyűlölnek mindenkit, aki nem sírja tele minden reggel a zsebkendőt a tiszaeszlári perre emlékezve. A frakció nélküli Gyurcsány megint csak nem az a fajta, akivel az ember összejárna családostól. Marad nekünk az MSZP és az LMP. Nekik kellene valami közöset kifőzniük, hogy megállítsák a Fidesz-hengert.

Sokáig nem látszott biztosan, az LMP óhajtja-e a kényszer-együttműködést. Mára azonban úgy tűnik, a kérdés eldőlt. Nemcsak a kölcsönös gesztusok, a mosolygós aláírások, a közös demonstrációk, de a szükségszerűség is egymáshoz közelíti az MSZP-t és az LMP-t. Ha ténylegesen vagy hallgatólagosan nem segítik egymást, lassan, de biztosan eltemetkezhetnek, a matematika rideg tényei alapján labdába sem rúgnak 2014-ben.

A teljes publicisztikát a Magyar Hírlap pénteki számában olvashatja.

(Szentesi Zöldi László - Magyar Hírlap, 2012. árpilis 6.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések