ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Trehány Ferenc diplomája

Egy ország lesi, megtalálja-e Gyurcsány Ferenc rég nem látott diplomaterveit odahaza valahol a pincében vagy a padláson, esetleg a gardróbszekrény legmélyén. Feltehetőleg ő sem gondolta volna, hogy az iromány ilyen felfokozott, széles körű kíváncsiságot fog kiváltani valaha. Az emberek túlnyomó többségét viszonylag hidegen hagyják általában a tanárképző főiskolai vagy egyetemi szakdolgozatok még a Balaton-felvidéki szőlészet-borászat vagy a gazdasági társaságok és a tőzsde működése témakörében is.
Létrehozva: 2012. április 12., 09:16
nyomtat küld

De ez az eset valahogy más. Merthogy szőrén-szálán eltűntek a dokumentumok. Nemcsak a Gyurcsány-lak mutat kellemetlen és kínzó diplomanélküliséget, de az egykori alma materekben is hűlthelye a két veretes munkának. Maga az érintett dicséretes önuralommal, szinte rezzenéstelen arccal fogadta az igazságtalan, szeszélyes sors újabb csapásait, és annyit mondott csak, hogy megpróbálja előkeríteni a két kiapadhatatlan szellemi kincsestárat. Ami a jelek és őszinte feltárulkozása alapján egyáltalán nem egyszerű feladat. A szocialista nagykapitalista tudniillik saját bevallása szerint hatszor költözött, amióta a felsőoktatási tanulmányok nyűgét levetette magáról. Mindenki beláthatja, hogy a nagy kavarodásban bárhová elkóborolhattak a rakoncátlan írásművek. Mégse kívánhatják tőle, hogy az állítólag több ezer kötetes könyvtár minden darabjáról pontosan tudja, mi a topográfiai elhelyezkedése a Szemlőhegyi úti várkastélyban. Bármely zugban előfordulhatnak betűkkel teli holmik. Lehet, hogy az írók a befőttek közt, a költők meg a takarítószerek mögött tartják műveiket? Mégis azt gondolnánk naivan, hogy a diplomamunkák is szellemi termékek, többet érdemelnének, mint ezt a csellengő státust.

Gondoljunk bele: milyen az értékrendje  annak akinek fogalma sincsen arról, hová lett a legmagasabb iskolai végzettséghez szükséges dolgozata? Vajon mikor látta utoljára az álbaloldali milliárdos saját alkotásait? Mindenki a legbecsesebb helyre, a könyvespolc, vitrin legméltóbb szegletébe rakja ezeket a kemény munkával megszerzett opusokat. Nem így Gyurcsány. Őneki ezek értéktelen papírok, amiket bárhová el lehet hányni. Ha meg nincsen meg, az se baj, kit érdekelnek saját szellemi termékei egy olyan világban, amely nagy ívben tesz a teljesítményelvűségre?

A teljes publicisztikát a Magyar Nemzet csütörtöki számában olvashatja.

(Megyeri Dávid - Magyar Nemzet, 2012. április 12.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések