Hazai
Lázin Miklós András: A saját szememmel érzékelem azt is, hogy egyre több honfitársam ébred rá: a bevásárlóközpontok pultjaiból valójában szó szerint szemetet kínálnak nekik. A bizonytalan eredetű-tartalmú vackok ráadásul semmivel sem olcsóbbak, mint a hagyományos magyar termékek. A csalóka árkülönbözet ne ámítson el senkit – a semmi ízű, vegyszerekkel fölpumpált paprika, alma, eper, az emberi ürülékben nevelt kínai pangasius, a szódabikarbónával fölpuffasztott, hidegen ragacsossá alakuló kenyér, a hamar színét vesztő hús azért olcsó, mert eleve „végtermékminőségben” készül.
E felismerés vezeti vissza a kulináris rémálmokból ébredő polgárokat a fejkendős kofák, csizmás parasztemberek, megbízható hentesek, zöldségesek standjai elé, s ezért történhet meg, hogy hétről hétre nagyobb a nyüzsgés a Lehelen, a Bosnyákon és a többi fővárosi és vidéki csarnokban.
(Magyar Hírlap, 2012. április 27.)