ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Megint jönnek, megújulnak

Akár kormányon voltak, akár ellenzékben, állandóan meg akartak újulni. Hétfőn a Népszabadság ismertette azt a friss koncepciót, amely harminc oldalon – nagyjából az elveszett Gyurcsány-szakdolgozat terjedelmében – vázolja az MSZP stratégiájának főbb vonalait.
Létrehozva: 2012. június 13., 08:56 | Utoljára frissítve: 2012. június 13., 12:37
nyomtat küld

Komoly politikai erő nem huszonkét hónapra készít stratégiát, hanem legalábbis évekre, de most lépjünk túl ezen a kicsinyes szemponton. A polgári oldalon senkit nem döbbentett meg a baloldal legújabb megújulásának híre. Inkább az keltett meglepetést, hogy a választásokra való felkészülés hevében a megroggyantsága közepette, sőt alighanem azáltal is folyamatosan izmosodó baloldal meghatározó erői Gyurcsányt most már elég nyíltan kirámolták a stratégiából. Az MSZP kétosztatú politikai versenyt hirdetett, ami magyarul azt jelenti, hogy boldog-boldogtalannal összefognának, csak hogy legyőzzék az Orbán-kormányt.

A stratégák óvatos megfogalmazása szerint Gyurcsány Ferenc személye a szélesebb együttműködés gátja. Még mindig mennyire tartanak tőle! Nem merik kimondani, hogy Gyurcsány kolonc a nyakukon, nem lehet többé eladni vele semmit se, abszolút hitelét vesztett ember, súlytalanná vált politikus, ráadásul az a nyamvadt borászati szakdolgozata sem került elő, biztosan egy hordóban rejtegeti a belső ellenség.

Megértem őket, azt mégsem mondhatják: szociáldemokrata polgártársak, ha a Gyurcsány nevű homokzsákot nem dobjuk ki a léghajóból, nagyobbat zuhanunk, mint 2010-ben! Inkább kidobják. Miniszterelnökük volt, ez igaz. Számít? Mesterházynak és mind a többieknek, akik most már szabadulnának tőle, főnöke, irányítója, sokaknak idolja volt. Mindenki behódolt neki, kommunikációs zseninek tartották, ő volt a szocialista etalon. Nem fordult ellene senki sem a baloldalon, amikor békés tüntetők közé lövetett, nem számított, hogy az őszödi beszédben a hazugság bevallásával valójában a közösen elkövetett bűn felemlegetésével kötötte magához az ülésen részt vevőket. (Régi bolsevik trükk – talán még nőtt is a szemükben tőle.) Most viszont megválnának tőle.

Mondják, az MSZP nem képes a múlttal szembenézni. De hát a jelennel se. Ahogy nem vállalta az utódpártiságot – de az MSZMP-vagyon azért jól jött –, ugyanúgy sutba dobta azokat a baloldali eszméket is, amelyeket minden parlamenti választás előtt meghirdetett. Hatalomra jutva pedig behódolt a klasszikus piachívő, bankszektor-mitizáló neoliberális gazdaságpolitikának, lelkifurdalás nélkül előidézve támogatói rétegének elszegényedését.

A teljes cikket az MNO-n olvashatja.

(Körmendy Zsuzsanna - Magyar Nemzet, 2012. június 13.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések