ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának közleménye

Az elmúlt két esztendőben a kormány olyan intézkedések sorát fogadta el, melyek javítják az oktatás színvonalát, minden gyermek számára biztosítják a jó minőségű oktatáshoz az egyenlő hozzáférés esélyét, megteremtik annak lehetőségét, hogy az iskolákból a fiatalok korszerű, versenyképes, az egyéni boldogulásukat garantáló tudással kerüljenek ki.
Létrehozva: 2012. július 20., 09:16
nyomtat küld

A köznevelési rendszer, a szakképzés, a felsőoktatás átalakítása a sok évtizedes gyakorlattal ellentétben nem a meglévő szabályok módosítgatásával, a rendszer toldozgatásával-foltozgatásával történt, hanem átgondolt, egymásra épülő, az oktatás teljes egészét átfogó, a problémákat feltáró, azokra megoldásokat kínáló stratégia alapján.
   
Az átalakítás célja nem kevesebb, mint a magyar kultúra és hagyományok megőrzésére, nemzeti sajátosságainkra építve Magyarország felemelése, egy hosszú távon működő, az ország polgárainak tisztes megélhetést nyújtó gazdaság megteremtése.
   
A Nemzeti köznevelésről szóló törvény annak érdekében, hogy az óvodától a felsőoktatásig a gyermekek és fiatalok előrehaladását kizárólag a szorgalom, a tanulásra fordított munka és a tehetség határozza meg választ ad mindazokra a társadalmi problémákra, amelyeket a korábbi kormányok oktatáspolitikusai nemhogy nem oldottak meg, de a pillanatnyi politikai haszonszerzés vezérelte átgondolatlan, szemfényvesztő változtatásaikkal tovább mélyítettek.
   
A kormány oktatáspolitikájáról, az egyes intézkedések hátteréről, szándékairól, várható hatásairól a Népszabadság című balliberális napilapban hozzá nem értésből, vagy politikai indíttatásból olyan hazugságokkal, csúsztatásokkal teli írás jelent meg, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkársága határozottan visszautasít. Az államtitkárság az abban foglalt állítások cáfolatát pénteken a kormány hivatalos honlapján teszi közzé.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések