ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Mától lehet pályázni a fűtési rendszerek korszerűsítésére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára 2012. augusztus 27-től a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig nyújtható be pályázat. Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.
Létrehozva: 2012. augusztus 27., 08:35
nyomtat küld

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot – amennyiben az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezik. A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb: -    kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint; -    megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet stb.) telepítésével lakásonként 1,5 millió forint. A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

Az Új Széchenyi Terv "Fűtéskorszerűsítési Program" pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk a www.kormany.hu oldalon és az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu/futeskorszerusites) érhetőek el. Technikai HelpDesk: A Technikai Helpdesk elérhető hétköznapokon délelőtt 8.00 órától 16.30-ig. Telefon: +36-30/301-2289 E-mail: futeskorszerusites@re-elektronik.hu vagy a pályázati portál HelpDesk űrlapján. Pályázatkezeléssel kapcsolatos, értelmezési problémák esetén segítségnyújtás: ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Pályázati ügyfélszolgálat: Telefon: +36-1/372-6516 (H-Cs: 8.00-tól 16.15 óráig, P: 8.00-tól 13.45 óráig) E-mail: futeskorszerusites@emi.hu Weblap: www.emi.hu/futeskorszerusites

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések