ajánlott oldalak

"A korrupció elleni küzdelem folyamatos munka"

A rendőrség átalakítása és a korrupt rendőrök leleplezése között nincs összefüggés; a véletlenek egybeesése, hogy a kettő egy időben történik - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában.
Létrehozva: 2012. szeptember 8., 10:38
nyomtat küld

Pintér Sándor szerint a korrupció elleni küzdelem folyamatos munka. Hozzátette: szeretné, ha azok a kollégái, akik meginognak, felnéznének, és meglátnák maguk fölött Damoklész kardját.

Az interjú során a belügyminiszter "kellően bátor embereknek" nevezte a józsefvárosi piac felszámolásáról döntő tisztviselőket.

Arra a felvetésre, hogy sokan dühösek amiatt, hogy a rendőrök szinte csak az elsősegélydobozra meg az égőkészletre utaznak, azt mondta: ez tévedés. Hangsúlyozta: egyáltalán nem volt utasításba adva, hogy a rendőrök kifejezetten ellenőrizzék az elsősegélydobozok szavatosságának lejártát, "viszont egy nagyon jól megkomponált sajtóhírrel állunk szemben, amelynek következtében valakik rengeteg készletet tudtak eladni". Hozzátette: hat éve ugyanezt ugyanígy megcsinálták.

A kormány figyel az emberek szavára, így a nyár végén az egészségügyi dobozról szóló szabályt megváltoztattuk - hívta fel a figyelmet a tárcavezető. Hozzáfűzte: nem ellenőrzik az autókban, viszont akinek egy balesetnél nincs meg a felszerelése, az nagyobb bírságra számíthat.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ