ajánlott oldalak

Még két hétig pályázhatnak a települések és munkahelyek a Kerékpárosbarát címre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén hatodik alkalommal hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A kiírásokon a kerékpározás elterjedését szolgáló, feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismerik el. A biciklizést bátorító helyi és munkahelyi kezdeményezések hagyományos megmérettetésére 2012. szeptember 28-ig várják a jelentkezéseket - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtöki közleményében.
Létrehozva: 2012. szeptember 13., 10:41
nyomtat küld

Mint írják, a települések három kategóriában versengenek a Kerékpárosbarát címért: megyei jogú város és fővárosi kerület, város, valamint nagyközség, község. A meghatározó értékelési szempontok egyebek mellett a kerékpáros stratégia megléte, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, a kerékpározás népszerűsítése és oktatása. A nyertes önkormányzatok többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros kiírásainak elbírálásakor. A Kerékpárosbarát Munkahely 2012 pályázaton négy kategóriában indulhatnak a munkaadók, a kiíró mikro- és kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint közintézmények és non-profit szervezetek jelentkezését várja.

Az elbírálás során fő szempontként veszik figyelembe a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, a kerékpározás segítését és kommunikációját, a vezetők példamutatását. A pályázatot a teljes cégre vagy annak egy telephelyére vonatkozóan is be lehet adni. A pályázati adatlap és az információs háttéranyag a www.kormany.hu, www.kerekparozz.hu és http://www.kertam.hu/?oldal=aktualis_palyazatok honlapokon érhető el. Az eddigieknél részletesebb pályázati adatlapok kitöltése a Kerékpárosbarát címet korábban elnyert munkahelyek és települések számára is kötelező - zárul a közlemény.

(OS/MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ