ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Lázár Ervin Emlékház nyílik Sárszentlőrincen

L. Simon László kultúráért felelős államtitkár szeptember 15-én Sárszentlőrincen megnyitja a Lázár Ervin Emlékházat, amely a Sárszentlőrinci Önkormányzat és a Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésében jött létre.
Létrehozva: 2012. szeptember 14., 13:03
nyomtat küld

L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Tolna megyei Sárszentlőrincen szeptember 15-én megnyitja a Lázár Ervin meseírónak szentelt emlékházat. Lázár Ervin Alsó-Rácegrespusztán nőtt fel, majd Felső-Rácegrespusztán és Sárszentlőrincen járt iskolába. Később elkerült szűkebb hazájából, de írásaiban, amelyeken generációk nőttek fel, mindig fontos szerephez jut a gyermekkor és a közösséghez tartozás gondolata. A 2006-ban elhunyt, Kossuth-díjas író emlékháza Sárszentlőrinc polgármesterének kezdeményezésére a Sárszentlőrinci Önkormányzat és a Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésében jött létre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig 4 millió forinttal támogatta az Alfa-programon keresztül.

A falu közössége fontosnak tartja a térség irodalmi értékeinek ápolását: Petőfi Sándor és Illyés Gyula is járt itt iskolába. Lázár Ervint már életében a falu díszpolgárává avatták. A Lázár Ervin Emlékház több korosztályt is megszólít: a fogadótérben kiállított fotókon bepillanthatunk az író életébe, és meghallgathatjuk meséit, amelyek egy részét maga mondja. A kutatószobában lévő képgaléria Lázár irodalmi műveit, illetve kortársainak képzőművészeti alkotásait mutatja be. Az író világát szimbólumerdő, Lázár Ervin íróasztala és polca jeleníti meg, különböző multimédiás eszközökön pedig kutatható anyagok is hozzáférhetőek. Az emlékházban van még a meseíró hőseivel berendezett meseszoba és óriás társasjátékokkal rendelkező udvar, amely nagyobb rendezvények megtartására, csoportos játékokra, de akár táborok tartására is alkalmas. A ház időszaki kiállításoknak is teret biztosít. A Lázár Ervin Emlékház 2012. szeptember 15-től várja látogatóit.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések