ajánlott oldalak

Illés az emissziókereskedelem felügyeletének erősítését szorgalmazta

Az emissziókereskedelemben hatósági ellenőrzést végző felügyelőségek megerősítését szorgalmazta a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára egy hétfői budapesti rendezvényen.
Létrehozva: 2012. szeptember 24., 13:58 | Utoljára frissítve: 2012. szeptember 24., 16:05
nyomtat küld

Illés Zoltán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség által szervezett rendezvényen az MTI-nek elmondta: a kormányváltás után a kvótakereskedelemben és a klímaügyekben sok visszásságot tapasztaltak, időnként felvetődött a bűncselekmény gyanúja is.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy tapasztalataik szerint indokolt a felügyelőségek monitoring tevékenységének erősítése a visszásságok kiküszöbölése érdekében, illetve növelni kell megfelelő ismeretekkel rendelkező szakemberekkel az államigazgatásban dolgozók létszámát.

Ebből az intézkedésből Magyarországnak előnye származna, részben azért is, mert magasan képzett szakemberek számára teremtene új munkahelyeket - tette hozzá Illés Zoltán.

Az államtitkár kifejtette: a felügyelőségek működését a költségvetés állja. Hatékony munkával, alaposabb ellenőrzéssel jelentős forrásokat tudnak megspórolni az emisszió kereskedelemben. Szerinte a felügyelőségek létszámának megerősítése két-három fős bővülést jelenthetne az érintett egységeknél. Tapasztalatok szerint ahhoz, hogy 10 milliárdokat lehessen megspórolni az ország költségvetésnek, néhány 10 millió forintos kiadást jelentő létszámbővítést kell végrehajtani.

Illés Zoltán egyetértett azzal a kormánydöntéssel, hogy a bírságból a hatósági felügyelőségek ne részesedjenek, viszont a működéshez szükséges költségek megteremtése az egész társadalom érdeke - tette hozzá.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ