ajánlott oldalak

Bánki Erik: A turizmus a magyar gazdaság egyik pillére

A Turizmus Világnapja alkalmából Bánki Erik, az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságának tagja nyilatkozatban emelte ki a turizmus gazdasági és társadalmi jelentőségét. A fideszes EP-képviselő kijelentette: a turizmus amellett, hogy 400 ezer embernek biztosít munkát Magyarországon, fontos szerepet játszik a hazánkról alkotott kép pozitív formálásában is, ezért közös felelősségünk, hogy az ágazat jól és egyre jobban teljesítsen - közölte portálunkkal az Európai Néppárt magyar képviselőcsoportjának sajtóirodája csütörtökön.
Létrehozva: 2012. szeptember 27., 13:26 | Utoljára frissítve: 2012. szeptember 27., 14:35
nyomtat küld

Bánki Erik szerint a Turizmus Világnapja kiváló alkalom arra, hogy minden honfitársunk figyelmét a turizmus jelentőségére irányítsuk. Kevesen tudják ugyanis, hogy Magyarország kereskedelmi szálláshelyein évente több mint 8 millió vendég tölt el több mint 20 millió vendégéjszakát. A Magyarországra utazó turisták révén éves szinten több mint 4 milliárd euró devizabevétel származik a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint.

Rendkívül fontos munkahelyteremtő és jövedelemtermelő ágazatról van tehát szó, amely Magyarországon a teljes foglalkoztatás 8,4 százalékát jelenti. A fideszes képviselő emlékeztetett, hogy 2011-ben a turizmusnak már 1115,7 milliárd forint bevételt köszönhetett a magyar gazdaság, ami több mint 16 százalékos növekedést jelent 2007-hez viszonyítva. Jó hírnek számít az is, hogy a közép-kelet-európai régióban 7,1 százalékkal, Magyarországon pedig 12,6 százalékkal emelkedett a nemzetközi turistaérkezések száma 2007 és 2011 között.

"Közös érdekünk és közös felelősségünk, hogy a turizmus jól és egyre jobban teljesítsen, ezért minél többet mosolyogjunk a világra!" - jelentette ki Bánki Erik.

Háttér:

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját, melynek célja a turisztikai szakma és a lakosság figyelmének felhívása a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az idei Turizmus Világnap központi témájaként a turizmus és a fenntartható energia kapcsolatát emeli ki „Tourism & Sustainable Energy: Powering Sustainable Development” címmel.

A mai napon a Magyar Turizmus Zrt., a Tourinform irodák, a turisztikai szakmai szervezetek és szövetségek országszerte színes programokkal és akciókkal ünnepelik meg a Turizmus Világnapját. Több városban gyalogos idegenvezetésre invitálják az érdeklődőket és számos helyszínen csokoládéval vagy éppen csak egy kedves mosollyal köszöntik a turistákat. A Budapest Airport Zrt. a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren apró ajándékokkal lepi meg az utazókat, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pedig ingyenes fürdőlátogatásokkal és gyógyvíz kóstoltatással várja a vendégeket. Mindemellett a MÁV-csoport, a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. és a Magyar Turizmus Zrt. egyéb stratégiai partnerei is színes programokkal és akciókkal várják a közönséget.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ