ajánlott oldalak

Tisztújító kongresszust tart Bukarestben az Európai Néppárt

Bukarestben rendezi szerdán és csütörtökön tisztújító kongresszusát az Európai Néppárt (EPP). Az európai jobbközép pártok ernyőszervezete megválasztja elnökségét a következő három évre és húsz év után új politikai programot fogad el.
Létrehozva: 2012. október 17., 09:40 | Utoljára frissítve: 2012. október 18., 11:44
nyomtat küld

A párt elnökségére Wilfried Martens, a pártot 1990 óta irányító jelenlegi elnök az egyetlen jelölt, a tíz alelnöki posztra pedig 14-en jelöltették magukat. Nem indulnak újabb mandátumért azok az EPP alelnökök - köztük Orbán Viktor sem - akiket hazájukban időközben miniszterelnökké választottak. Az alelnökjelöltek között van viszont három jelenlegi és egy korábbi európai biztos is, továbbá két korábbi külügyminiszter, két hivatalban lévő miniszter, Németországból pedig egy államtitkár.

A kongresszust a bukaresti parlament épületében tartják, a rendezvény házigazdája az Európai Néppárt két romániai tagpártja, az ellenzéki Liberális Demokrata Párt (PDL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ). "A válasz: több Európa" - mottóval megrendezendő EPP-kongresszusra 40 ország 73 pártjának küldöttsége érkezik Bukarestbe, köztük 16 uniós ország néppárti állam- vagy kormányfője, valamint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság és Herman Van Rompuy, az Európai Tanács néppárti elnöke.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ