ajánlott oldalak

Nőtt az államadósság az EU-ban, Magyarországon csökkent

Tovább nőtt az Európai Unió tagországainak adóssága a második negyedévben, jócskán meghaladva az unió által megengedett szintet.
Létrehozva: 2012. október 24., 17:02
nyomtat küld

Az Eurostat szerdán ismertetett adatai szerint a 17 euróövezeti országban a hazai össztermék 90 százalékára emelkedett az átlagos adósság a második negyedév végére az első negyedévi 88,2 százalékról. Az egész Európai Uniót figyelembe véve az államadósság 84,9 százalékra nőtt 83,5 százalékról.

Az Eurostat kimutatása szerint Magyarországon 78,3 százalékot tett ki a GDP-arányos államadósság az idei második negyedév végén: ezzel 1,3 százalékponttal volt kevesebb, mint az első negyedévben. Ebben a tekintetben csak Litvánia előzte meg Magyarországot, ott 2,3 százalékponttal volt kisebb az államadósság a második negyedévben, mint az elsőben. A GDP-arányos adósság változatlanul Görögországban volt a legnagyobb június végén, 150,3 százalékot tett ki, Olaszországban  126,1 százalék, Portugáliában 117,5 százalék volt. A legkisebb rátát Észtországban mérték (7,3 százalék), majd Bulgária (16,5 százalék) és Luxemburg (20,9 százalék) következik.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ