ajánlott oldalak

"A párbeszéd lehetőségét szeretnénk megteremteni"

„A kormány tisztában van a fiatalok gondjaival, ezt bizonyítja az összességében százmilliárdos, a korosztály tagjait munkahelyhez segítő program is” – mondta a Magyar Hírlapnak Ágh Péter, a Fidelitas elnöke. Kifejtette, az ifjúsági szervezet a politikailag passzív fiatalokat próbálja megszólítani a közelmúltban létrehozott Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány által.
Létrehozva: 2012. november 3., 09:57 | Utoljára frissítve: 2012. november 5., 09:26
nyomtat küld

– A Fidelitas nemrég hozta létre a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítványt. Mi a célja a kezdeményezésnek?

– Bár a Fidelitas Magyarország legnagyobb politikai-ifjúsági szervezete, tisztában vagyunk azzal is, hogy sok fiatal és a közélet között szakadék húzódik. Ennek pedig súlyos következményei lehetnek. A Szövetség az Új Nemzedékért Alapítványt épp e szakadék áthidalására hoztuk létre. Sok fiatal ugyanis nyitott arra, hogy beszélgessen mindennapi ügyeinkről, de nem csatlakozna egyetlen párthoz vagy szervezethez sem. Az alapítványunkkal számukra szeretnénk megteremteni a párbeszéd lehetőségét. Mi is úgy látjuk, hogy a passzivitás nem megoldás, a közélettel foglalkozni ugyanis azt jelenti, hogy törődünk azokkal a kérdésekkel, amelyek a hazánkat, a családunkat érintik. Amikor a közéleti ügyeket elutasító fiatalokkal találkozom, meg szoktam kérdezni tőlük: „miért jó az, ha a rólad szóló döntésekről nem tudsz? Miért jó az, ha a rólad szóló döntésekről később értesülsz? Miért jó az, ha a rólad szóló döntések nélküled születnek meg?” Az alapítványunkat épp azért hoztuk létre, hogy felkeltsük az érdeklődést a közügyek iránt, hogy a fiatalok tudják, a passzivitásukkal másnak passzolják át a saját sorsukról való döntést. Ha ugyanis valaki nem vesz részt ezekben az ügyekben, attól még megszületnek a döntések, csak épp azok nélkül, akiket érint az adott kérdés. Így nem is érvényesülhet annak a szempontja, aki ebből kivonta magát.

– A korosztály tagjait, úgy tűnik, a Jobbik és a most éledő, interneten szerveződő liberális szervezetek képesek megszólítani.

– A politikai radikalizmus nem megoldás, hiszen felvet problémákat, de a válaszaik elfogadhatatlanok. A manapság feltűnő alternatív szervezetek viszont – az ellenzéki pártokhoz hasonlóan – valójában a múltba akarják vissza lökni a fiatalokat, abba az értékek nélküli időszakba, amely az SZDSZ eltűnésével már jó ideje jobb létre szenderült.

A teljes interjút a magyarhirlap.hu-n olvashatja.

(Magyar Hírlap - fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ