ajánlott oldalak

Kocsis: A jogszabályi szigorítások elrettentő hatásúak

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának múlt csütörtöki üléséről beszélt Kocsis Máté az m1 Ma reggel című műsorában. A bizottság fideszes elnöke aláhúzta, a jogszabályi szigorítások elrettentő hatásúak.
Létrehozva: 2013. január 21., 12:09 | Utoljára frissítve: 2013. január 21., 12:10
nyomtat küld

Rendkívüli ülést tartott múlt csütörtökön a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága a társadalmat felháborító közelmúltbeli erőszakos bűncselekmények ügyében. Kocsis Máté, a rendészeti bizottság fideszes elnöke azért kezdeményezte a testület összehívását, hogy megvitassák és további válaszokat adjanak az olyan brutális bűncselekmények visszaszorításának kérdésére, mint amilyen például az újévi szigethalmi késelés vagy a január 7-i ózdi gyilkosság.

Kocsis Máté az m1 Ma reggel című műsorában

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága bizottságának az a feladata, hogy civil kontroll keretében vizsgálja, hogy a rendőrség ezen esetekben megfelelően járt-e el. A bizottság összehívását Kocsis Máté azzal is indokolta, hogy áthatotta a közbeszédet az a jelenség, hogy a rendőrség nem megfelelően végezte a dolgát, és biztosan azért történtek ilyen esetek. Az ülésen kiderült, hogy politikai pártok a Jobbiktól az MSZP-n át a DK képviselőéig mindenki azt mondta, hogy a rendőrség pontosan, jól és hatékonyan végezte a munkáját. Megtörtént a bűncselekmény, és onnantól az a feladata a rendőrségnek, hogy minél hamarabb kézre kerítse az elkövetőket, tehát bűn ne maradjon büntetlenül – fejtette ki Kocsis Máté.

A politikus aláhúzta, a 2010 óta életbe lépett intézkedések oda vezettek, hogy ma már jóval erősebb és hatékonyabb a rendőrség. Kocsis Máté szerint a jogszabályi szigorítások elrettentő hatásúak.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ