ajánlott oldalak

Sikeresen zárták le a magyar szívsebész petícióját

Elhárult annak jogértelmezési akadálya, hogy a jövőben a szívsebészetet tényleges szakterületként szabályozza az Európai Bizottság" - mutatott rá Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő, a Petíciós Bizottság keddi ülését követően.
Létrehozva: 2013. január 22., 11:01
nyomtat küld

Göbölös László magyar szívsebész tavaly azon okból nyújtotta be a petíciót, hogy korábban az Egyesült Királyságban nem ismerték el Magyarországon megszerzett szívsebészi szakképesítését. Ez pedig úgy történhetett meg, hogy a szívsebészet mindeddig nem szerepelt a vonatkozó uniós irányelv mellékletében önálló szakterületként, így annak elismerése nem volt kötelező érvényű minden tagállamra.

A magyar petíció tehát rámutatott egy uniós joghézagra, az Európai Bizottságtól érkezett válasz pedig konkrétan megnevezte azon eljárásjogi procedúrát, mely alapján a szívsebészet is önálló szakterületként fog szerepelni, így azt valamennyi tagállamban kötelezően el kell ismerni. "A Petíciós Bizottság közreműködésével sikerült egy olyan határozott álláspontot kialakítani, melynek következtében megszűnt az a jogértelmezési zavar, ami akadályozta a szívsebészi szakképesítés önálló és tényleges szakterületként történő felvételét" - hívta fel a figyelmet Bagó Zoltán néppárti politikus.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ