ajánlott oldalak

Bagó: Bízunk Csehország európaiságában

Ezúton gratulálok Csehorszag új elnökének és bizakodom abban, hogy az általa hangoztatott "politikai profizmus" európai profizmusban is megnyilvánul majd, melynek eredménye alapján megváltoztatja véleményét a Benes-dekrétumok egy részéről, és segít abban hogy a szlovák jogrendből deregulaljak a nürnbergi tipusú faji törvényeket!
Létrehozva: 2013. február 5., 10:46 | Utoljára frissítve: 2013. február 5., 15:10
nyomtat küld

Igen Tisztelt Képviselőtársaim, 2013-ban az Európai Unió egyik tagállamában akként lehet elnökválasztást nyerni, hogy a jelölt, a kampány véghajrájában megvédte azt a történelmi szereplőt aki - többek között - kollektív bűnösséggel sújtotta a szudétanémeteket és a magyarokat, míg a vesztes elnökjelölt hágai bűnösként aposztrofálta Eduárd Benest.

Ezért emlékeztetni szeretném Önöket, és az új cseh elnököt is az uniós jog "ratione temporis" alapelvére, és kérem mindannyiukat hogy harcoljon ezért az elvért, hiszen mi is ezt tesszük a Peticios Bizottságban amikor arra kérjük a szlovák jogalkotókat, hogy deregulálják a jogrendjükből a Benes-dekrétumok egy kis részét. Ehhez kérjük az új cseh elnök segítséget és támogatását!

Háttér a "ratione temporis" alapelvhez: Ennek alapján, ha  egy tagállam az Unióhoz való csatlakozását megelőzően olyan jogszabályt fogadott el, vagy hatályosított, amely sértheti a jogalanyok uniós jogrendből eredő jogosultságait, a jogalkotó azt - az uniós jog nemzeti jogszabályok felett élvezett primátusának elve alapján - és az Bizottság elnökének egyértelmű válasza és állásfoglalása alapján megváltoztatni köteles.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ