ajánlott oldalak

Genfi ENSZ konferencia a nők társadalomformáló szerepéről

Navanethem Pillay, az ENSZ emberi jogi főbiztosának meghívására a világ minden tájáról érkeztek női vezetők a genfi Nemzetek Palotájába, hogy a nők társadalomformáló erejéről és a női vezetők hatásáról tárgyaljanak a politika és gazdaság terén.
Létrehozva: 2013. február 27., 11:06 | Utoljára frissítve: 2013. február 27., 11:07
nyomtat küld

Járóka Lívia, az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának alelnöke a magas szintű rendezvényt megelőzően munkavacsorán vett részt a női ENSZ-nagykövetek, valamint az ENSZ emberi jogi főbiztosának társaságában. A megbeszélésen a néppárti politikus ismertette a magyar soros EU elnökség által útnak indított Nemzeti Romaintegrációs Stratégiák Uniós Keretrendszerét, valamint hangsúlyozta: az idei év folyamán az Európai Parlament határozatot szentel majd a roma nők helyzetének és társadalmi befogadásuk előmozdításának. Járóka Lívia, a dokumentum jelentéstevője reményét fejezte ki, hogy a keretstratégia hatékonyabb végrehajtására vonatkozó, valamint a roma nők helyzetének javítását célzó ajánlások révén ez a kezdeményezés is hozzájárul, hogy érzékelhető és mélyreható változásokat sikerüljön elérni az évtized végéig.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának keddi magas szintű rendezvényén a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség előmozdításáról, valamint a vezető pozíciókban lévő nők társadalomformáló hatásáról cseréltek eszmét a meghívottak. A megbeszélésen Járóka Lívia a nők szakmai előrelépését akadályozó üvegplafonról, a nemek közötti bérkülönbségről, valamint a munka és család összeegyeztetésének problémájáról beszélt, mint a női vezetők alacsonyabb számának okairól. Az eseményen részt vett többek között Kassym-Jomart Tokayev, az ENSZ genfi főigazgatója, Vesna Pusić, horvát miniszterelnök-helyettes, Ruth Dreifuss, volt svájci államelnök, és Tawakkol Karman Nobel békedíjas aktivista is.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ