ajánlott oldalak

Határozott fellépés szükséges a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására

A közeledő nemzetközi nőnap alkalmából az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága parlamentközi bizottsági ülés keretében a "Nők válaszai a válságra" címmel folytatott eszmecserét a tagállami parlamentek képviselőinek bevonásával, mely során a Magyar Országgyűlés háznagya Dr. Mátrai Márta továbbá Pelczné Dr. Gáll Ildikó a Gazdasági és Monetáris Bizottság fideszes tagja is felszólalt - közölte portálunkkal csütörtökön az Európai Néppárt magyar képviselőcsoportja.
Létrehozva: 2013. március 7., 16:17
nyomtat küld

Dr. Mátrai Márta az Országgyűlés háznagya felszólalásában felhívta a figyelmet, hogy a jelen gazdasági válságban a családok biztonsága miatt különösen segíteni kell a nőket: ne a család vagy munka, hanem a család és munka relációban tudjanak gondolkodni. A politikus elmondta, hogy 2010 után a Magyar Kormány stratégia-váltással, a munkanélküliség kezelése helyett a foglalkoztatás bővítésére helyezte a hangsúlyt.

"A Magyar Kormány 2012 őszén hirdette meg a Munkahelyvédelmi Akciótervet, amely egymilliárd eurónak megfelelő összeget hagy a munkáltatóknál, továbbá az adminisztrációs költségeket csökkentő intézkedéseivel éppen azt a további egymillió új munkahely megteremtését célozza, melyet a kormányprogram 2010-ben megfogalmazott. Magyarországon 2012-ben 60 ezerrel, 1,8 millióra emelkedett a 15-64 év közötti női foglalkoztatottak száma. Az új tervek között szerepel a családbarát munkaerőpiac erősítésére szolgáló alternatívák előkészítése is, és újraindul az "Első munkahely garancia" program a 25 év alatti fiatalok számára" - zárta hozzászólását Dr. Mátrai Márta.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő úgy véli, hogy az „Európa 2020” stratégia pártfogásába vett, a foglalkoztatás, a termelékenység és a társadalmi kohézió magas szintjén alapuló gazdasági modell csak akkor lehet sikeres, ha mind a gazdasági, mind pedig az emberi erőforrások tekintetében garantált a stabilitás. A nők közvetlenül és közvetetten is érintettjei a napjainkban is jelen lévő európai szintű gazdasági és pénzügyi válságnak, éppen ezért az erre irányuló megoldásoknak is mindkét aspektust tükrözniük kell. A néppárti politikus szerint a nők és férfiak közötti bérszakadék jelensége továbbra sincs megfelelően kezelve, ezért arra kéri a Bizottságot, hogy mihamarabb tegyen javaslatot e probléma orvoslására.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ